Divorţ de catifea Drăguşanu – ALDE Neamţ

 

dragusanu-2Co-preşedinte la ALDE Neamţ, deputatul Cătălin Drăguşanu transmite un anume mesaj de distanţare fie de organizaţie, fie de anumite situaţii.
Şi conferinţa de presă de astăzi a fost susţinută de co-preşedintele Ioan Asaftei fără a-l avea alături pe cel care este tot co-preşedinte. De vreo 3-4 ori s-a întâmplat la fel, şi cum Asaftei anunţa pe la ante-penultima acţiune similară că în curând presa se va întâlni cu „binomul” de conducere, jurnaliştii au avut astăzi ocazia să constate, încă o dată, că binomul / duetul / conducerea bicefală e cam ca în poezia lui Eminescu: „Azi îl vedem şi nu e…”.

Chestionat de Vestea – cu subiect şi predicat – cu privire la faptul că în ultimele conferinţe de presă nu l-a avut alături pe co-preşedintele Drăguşanu, Asaftei a mers pe varianta răspunsului strategic şi rabinic, pomenind de atribuţiile şi de activităţile specifice funcţiei de deputat care i-ar toca colegului destule resurse de timp. Prim-vicepreşedintele Mihai Alexandru a dat şi el o mână de ajutor menţionând scuza „perioada concediilor. Unii au plecat în concedii, s-au întors, au plecat alţii. Dar comunicăm prin telefoane. Şi chiar şi aseară, domnul deputat Drăguşanu a fost prezent la şedinţa organizaţiei municipale”.

DSC_8914

Pe de altă parte, nu astăzi ci cu câteva zile în urmă, a treia gazdă din conferinţa de presă de astăzi, prim-vicepreşedintele Iulian Luca îl critica pe faţă pe Drăguşanu, imputându-i chiar acţiuni de trădare ale partidului. Era vorba de o formulare la figurat, acuzaţiile lui Luca vizând când a făcut lista pentru Consiliul Local, când a refuzat să fie pus pe lista pentru Consiliul Judeţean şi când a refuzat să fie pe afişe alături de Tăriceanu”. Tot în conferinţa de presă de astăzi, cu privire la punctul de vedere de mai sus, Asaftei a spus că este de acord cu ce a spus Luca. „Eu nu sunt genul de om care să dezinformez sau să mint presă şi, implicit, pe cetăţeni. Presa transmite informaţii şi mesaje către cetăţeni şi noi, oamenii politici, suntem obligaţi la sinceritate în astfel de situaţii. Din nefericire, în situaţia de faţă, domnul Luca a avut dreptate. Din nefericire…”, a răspuns Asaftei atunci când a fost „îngrămădit” cu întrebări pe acest subiect.

În concluzie, mesajele care vin acum dinspre ALDE Neamţ – direct sau indirect – confirmă ipoteza unui divorţ. Aflat acum în stadiul „de catifea”, adică părţile nici nu-şi aruncă farfuriile în cap, nici nu s-au mutat „la mama”, dar e clar că dorm în camere separate… 

D.VINCA

cop dragusanu

One thought on “Divorţ de catifea Drăguşanu – ALDE Neamţ

  1. Dragusanu a fost bun cat timp le-a adus voturi papagalilor astora, acum e vremea activistilor PCR si a abonatilor la banul public!

Lasă un răspuns