Divergenţe PNL – PDL

pnl cozmanciuc dragan

“Cununia” PNL şi PDL în ceea ce responsabilii de imagine ai fuziunii numesc “marele PNL” nu e scutită de contre nici la Neamţ. Nici nu ar fi vorba de primul judeţ în care, între calculele de pe hârtie referitori la fuziune şi punerea concretă în practică, apar diverse divergenţe.

În timp ce copreşedinţii Alexandru Drăgan (PDL) şi Mugur Cozmanciuc (PNL) dau de înţeles, oficial, că totul e roz-bombon, lideri mai mici din subordinea celor doi sau chiar “activişti” de pe nivele inferioare mai răbufnesc şi scapă replici care arată cum stă cu adevărat chestiunea.

Ultima picătură care pare să fi umplut paharul liberalilor (din fostul PNL) este startul furat de chiar copreşedintele Alexandru Drăgan care a “scăpat” pe piaţă ipoteza candidaturii lui pentru scaunul de preşedinte CJ rămas vacant.
În PNL se mersese, iniţial, pe ideea că în forul reunit al celor două foste partide (adică în Birourile Judeţene reunite) va fi desemnat candidatul pentru CJ, după o analiză a şanselor celor care şi-ar fi exprimat dorinţa de a candida.
Anunţul făcut peste această strategie de Drăgan care s-a erijat deja în “candidat din partea PDL” i-a înfuriat pe liberali care au şi răbufnit: “Aşa fac ăştia de la PDL dintotdeauna. Nu poţi avea încredere în ei. Stilul Blaga: una zic şi alta fac”.

De cealaltă parte, foştii PDL-işti nu ratează ocaziile de a-i ironiza pe noii lor colegi care, în premieră pentru un partid important din România, sunt conduşi de o femeie. “Cum ar fi ca în campania pentru funcţia de preşedinte la Consiliul Judeţean să vină în teritoriu, ca susţinere, Blaga? O forţă, nu? Emană mobilizare, luptă! Şi cum ar fi să vină doamna Gorghiu? Nu zice nimeni, e frumoasă, deşteaptă… Dar ce mesaj dă? De gingăşie? Nu cu aşa ceva se câştigă o campanie grea cum se anunţă cea care urmează…”.

Nu doar la Neamţ au astfel de contondenţe între cei care participă la chinurile facerii marelui PNL. Şi în alte judeţe sunt astfel de contre. La Gorj, de exemplu, schimburile de replici nici nu mai sunt făcute cu uşile închise şi ţin prima pagină a ziarelor.

Daniel VINCA

One thought on “Divergenţe PNL – PDL

  1. Dragan sa-si vada de Tasca lui si sa o lase mai usor cu aerele astea basiste…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.