Disperați de ineficiența autorităților, nemțenii ucid urșii


Disperați de ineficiența autorităților în fața valului de atacuri ale urșilor, nemțenii încep să își facă singuri dreptate și să ucidă urșii care coboară frecvent în satele de munte.
În urmă cu 2 zile, Poliția Neamț a fost sesizată de un cetățean că sub un pod din comuna Tarcău s-ar afla niște saci cu resturi animale care s-au dovedit a fi părți din cadavrul unui urs.

<La data de 4 septembrie a.c., în jurul orei 16.00, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au fost sesizați de către un bărbat, în vârstă de 46 de ani, cu privire la faptul că sub un pod ce traversează pârâul Cheia din localitatea Tarcău, a descoperit mai mulți saci ce conțin resturi de animale.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, fiind identificate resturile unui exemplar din specia urs.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de uz de armă letală fără drept și braconaj cinegetic.

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bicaz, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, identificarea autorilor și luarea măsurilor legale care se impun>, anunță IPJ Neamț.

V.N.

Lasă un răspuns