Disperare! Îl acuză de plagiat pe candidatul rămas în concursul din care Negelschi a fost descalificat

Deşi concursul pentru funcţia de director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ este în plină desfăşurare, proba susţinerii proiectului de management al singurului candidat rămas în cursă urmând a avea loc abia pe 17 iulie, lucrarea acestuia a fost făcută publică (parţial), mai devreme, pe un site de ştiri aparţinând unui „mogul” local apropiat de directorul interimar (descalificat la acelaşi concurs).

Titlul mai mult decât elocvent (vezi foto de mai sus), reprezintă o sugestie şi o presiune pusă pe comisia de examinare care ar trebui – în logica titlului şi a articolului – să-l descalifice pe candidatul rămas în cursă.

Practic, în articol sunt prezentate în oglindă, pasaje similare din lucrarea candidatului Lambru Nicolae (rămas în cursă) şi din cea a candidatului eliminat (Negelschi Liviu). Fără a se pronunţa termenul „plagiat”, asta încearcă „plasarea de articol” care menţionează: “Singurul candidat acceptat în competiție a depus un proiect de management în care pagini întregi provin din lucrările, planurile și analizele actualului director”. Uau! pe această logică  (vezi despre ce pasaje similare e vorba) rezultă că la un concurs la o instituţie oarecare, numărul de angajaţi sau cifrele din activitatea anului precedent trebuie să fie diferite de la un candidat la altul…

 

Fotografiile care arată pasajele similare (vezi foto de mai jos) conţin însă şi un detaliu interesant: e vorba de o analiză din ianuarie 2017 „a Spitalului” nu a „candidatului Negelschi”. Dată fiind prezentarea trunchiată, putem deduce că e vorba de preambul, pentru că vedem că e vorba de date statistice (angajaţi, activitate, număr de cazuri etc) cifre care, evident, nu pot diferi de la un candidat la altul. Trebuie să difere viziunea de management expusă şi, dacă nu se face referire la similitudini în acest sens, înseamnă că cele două lucrări sunt diferite pe fondul problemei.

Dincolo de tentativa evidentă de manipulare, ţâşneşte întrebarea: cât de mare este disperarea unora în faţa ipotezei că dacă acest candidat rămas în cursă (Lambru) câştigă, directorul interimar trebuie să plece acasă? Care o fi miza ca, în plin concurs, să fie atacat şi candidatul dar, indirect, şi comisia, pentru ca examenul să se termine fără câştigător şi astfel să rămână în funcţie (până când?) actualul interimar?

Ca fapt divers, precizăm că bugetul lunar al Spitalului, doar de la Casa de Sănătate, este de peste un milion de euro. La aceşti bani se adaugă cei viraţi de Ministerul Sănătăţii pentru anumite direcţii şi componente (UPU, programe de sănătate) dar şi cei asiguraţi de acelaşi Minister sau de CJ Neamţ pentru unele investiţii în aparatură sau în reparaţii şi reabilitări.

Tot ca fapt divers, amintim că „mogulul” de la siteul de ştiri respectiv este cel care a realizat „celebrul” clip de la UPU în care – în afară de faptul că erau criticaţi pacienţii pentru aglomeraţie – au apărut pacienţi şi aparţinători cu feţele lor (unii pacienţi, pe targă, cu perfuzia în mână), caz ]n care a intervenit cu o somaţie şi Avocatul Poporului.

Vom reveni.

D.Vinca – sursa foto: ziarpiatraneamt.ro

Nota Bene – Pentru cei care s-ar încăpăţâna să nu vadă anumite legături, punctăm că lucrarea candidatului rămas în cursă este postată pe site-ul spitalului, în timp ce a lui Negelschi nu! Deci putea fi procurată doar de la titular, de la candidatul descalificat!

Comentarii Facebook

3 thoughts on “Disperare! Îl acuză de plagiat pe candidatul rămas în concursul din care Negelschi a fost descalificat

  1. Totusi SWOT-ul e identic si acolo nu e vorba de date statistice ci de analiza care sta la baza intregii lucrari. Eu sa fiu in locul domnului Lambru as face plangere penala. Mai ales daca omul se stie curat!

  2. Stati linistit, lucrurile sunt aranjate. Urmeaza investitii importante la spital si va veni cine trebuie. Iar presedinta sacilor cu bani din sanatate (CAS) va fi sotia primarului Harpa.

  3. Domnul Negelschi a ajuns director de spital pierzand un proces – in folosul unui membru PSD. Trocul a fost aranjat de seful lui. Are un cadavru in dulap.

Lasă un răspuns