Directorul Stroea și-a dat demisia! Raportul ISJ este devastator! „Știau de acuzațiile de agresiune sexuală!”


Directorul Ioan Stroea de la Liceul Roznov și-a dat astăzi demisia din funcția în care fusese numit ca interimar, a confirmat pentru Vestea.net inspectorul general de la ISJ Neamț, Mihai Obreja. Dezvăluirile făcute azi de Mesagerul, preluate și completate de Vestea au arătat opiniei publice că Stroea știa din 2019, de când au reclamat părinții de la Roznov, de apucăturile profesorului de sport care a fost arestat pentru agresiune sexuală (victime fiind copii de 8-11 ani).

„Demisia a fost înregistrată și produce efecte cu data de azi. Deocamdată, acest liceu va fi condus de doamna director adjunct urmând ca săptămâna viitoare să vedem dacă și ce persoană va fi numită în funcția de director.
Am avut o discuție cu domnul Stroea dar, mai important, am avut în față raportul anchetei administrative a ISJ la liceul respectiv care, din păcate, confirmă ceea ce s-a vehiculat în spațiul public, faptul că reclamațiile părinților din 2019 au fost cunoscute de conducerea de atunci a școlii. Și de fosta directoare (NR – Oana Ilarie), și de fostul director adjunct (NR – Ioan Stroea). Principala responsabilitate revenea atunci directorului, care reprezintă unitatea școlară în relațiile cu ISJ și cu toate celelalte instituții, dar dacă directorul adjunct s-a lăsat el antrenat în această temă și a avut și atitudinea respectivă, e strict responsabilitatea lui”, a precizat Mihai Obreja.

Raportul devastator al ISJ ar face referire nu doar la cei directori din 2019 că ar fi știut situația ci menționează și multe alte cadre didactice din unitatea de învățământ, detaliu ce ridică semne serioase de întrebare cu privire la conduita etică – umană și profesională – ale dascălilor care au acceptat să fie complici la mușamalizarea unui caz atât de grav.
Un astfel de subiect (mai ales după ce reclamă părinții care vorbesc și cu învățătorul și cu directorul adjunct) ajunge să fie cunoscut de mai toată cancelaria. Niciun cadru didactic nu a pus mâna măcar pe telefon să anunțe ISJ, sau presa, sau alte instituții deși e vorba de copii de 8 ani. Incredibil dar adevărat!

Imaginea de mai sus este cu Ioan Stroea, tot de prin toamna anului 2019 (când acesta mușamaliza reclamațiile la adresa profesorului de sport) dar dintr-o ședință a CL Roznov. Stroea (pe atunci consilier local PSD, acum e PNL…) era foarte combativ în a bloca niște investiții în Școala Slobozia, atitudine generată după cum arată filmările de la acea vreme de ostilitatea sa față de primarul în funcție Ionel Ciubotaru.

Și cum bătălia politică respectivă era un fel de preambul la campania electorală ce avea să urmeze, tabăra PSD-anti/primar era susținută de prefectul PSD Daniela Soroceanu (funcție apolitică, teoretic atunci) care a făcut mai multe deplasări în Roznov.
Desanturile prefectului PSD nu vizau, în fapt, buna organizare a administrației din Roznov ci erau o răzbunare fățișă pentru că fiica primarului, Mădălina Ciubotaru, demisionase din funcția de consilier județean și din PSD și se înscrisese în Pro România (cărare previzibilă și pentru primarul Ciubotaru).

Cu prefectul PSD în spate, consilierul local PSD Stroea era foarte vehement în a bloca investițiile Primăriei și invoca într-una grija pentru elevii Liceului Roznov.

Când a fost vorba însă de reclamații care vizau agresiuni sexuale la adresa elevilor, același Stroea a preferat să nu mai protejeze copiii ci pe… agresorul sexual.

D.V.

 

2 thoughts on “Directorul Stroea și-a dat demisia! Raportul ISJ este devastator! „Știau de acuzațiile de agresiune sexuală!”

 1. Mai nou, pe lângă hoți și lepre mincinoase, în PSD și PNL își fac loc și pedofilii…..

 2. Decizie exagerată ! Dacă a fost o agresiune sexuală de ce parinții celor agresați nu au depus plangeri penale ?

  Admin – POate pentru că le-a zis cel cu autoritatea functiei de director adjunct ca face el dreptate?
  Poate pentru ca oamenii la tara (Roznovul este oras cu nume) stiu ca e bine sa asculti de sefi chiar si cand acestia musamalizeaza/tranzactioneaza?

  Dand deoparte ce nu au facut parintii, la ce era obligat directorul adjunct, conform Legii Educatiei si Codului Penal?
  Deci nu e „decizie exagerata” deloc, parerea mea.
  Si, din cate inteleg, functiile de director sau de consilier local ar trebui sa fie ultima grija pt domnul respectiv.

Lasă un răspuns