Directorul Spitalului, luni la muncă și anunță un nou purtător de cuvânt!

Dr. Codruț Munteanu va fi prezent mâine la serviciu, pe funcția de manager general al Spitalului Județean Neamț de pe care, real, nu a plecat nicio secundă, așa cum Vestea a anunțat deja de acum câteva zile infirmând informația despre o demisie de facto a acestuia.

Managerul Munteanu nu neagă o anumită supărare legată de faptul că concluziile DSP Vaslui, dure dar corecte, nu sunt asumate de nimeni din cei care au condus sau încă mai au putere de decizie în ce privește Spitalul Județean și spune că, în acest context a avut o exprimare de genul „dacă nimeni, dar absolut nimeni nu e vinovat, dacă nimeni nu își asumă nicio părticică din aceste concluzii, poate ar trebui să demisionez eu…”. Mai concret, a fost vorba de un of, nu de o decizie, spus la supărare, cauzat de o situație concretă de care fug mulți din cei care altfel sunt vocali.

„Luni sunt la muncă, ne apucăm de reparat tot ce trebuie reparat”, a declarat dr. Codruț Munteanu. Managerul a punctat că are „mână liberă” de la conducerea Consiliului Județean (și chiar dacă nu i-a spus numele, a dat de înțeles că se referă la Ionel Arsene) în a face tot ce trebuie și ce poate, evident legal, pentru a îmbunătăți activitatea instituției sanitare.

Acesta își asumă și criticile/sugestiile venite chiar de la Vestea, referitoare la partea de comunicare (purtători de cuvânt doar cu numele, situație prezentă în ultimele 4-5 mandate de directori) și are o noutate pe care jurnaliștii o vor constata la conferința de presă care ar urma să aibă loc: un purtător de cuvânt care chiar să răspundă la apelurile, întrebările și telefoanele presei, în persoana juristului SJU, Victor Marghidan.

Pare a fi o decizie promițătoare, cu atât mai curând cu cât majoritatea întrebărilor și documentărilor nu vizează problematici medicale ci administrative dar și la cele medicale, purtătorul de cuvânt nu trebuie să transmită decât ceea ce preia de la specialiști. În plus, pe partea de comunicare, Victor Marghidan va face echipă chiar cu directorul Munteanu, care nu dorește să preia tot pachetul de comunicare (s-ar supraaglomera) dar va fi alături de jurist pe temele de specialitate medicală.

Dr. Codruț Munteanu și-a justificat absența și lipsa în a răspunde la telefoanele presei, în ultimele 2-3 zile, printr-o problemă personală care l-a îndepărtat de județul Neamț pentru această perioadă de timp, fiind într-o zonă unde semnalul pe telefonul mobil a fost o situație specială.

D.V.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns