Directorul Spitalului, la Antena 3, despre GÂNDACII de la Pediatrie: “NU CRED CĂ VORBIM DE UN PERICOL!”

“Nu cred că vorbim de un pericol! Pur şi simplu este un lucru greu de acceptat astăzi, apariţia unui gândac. Nu sunt purtători de infecţii asociate actului medical sau de infecţii grosolane. Dar este o privelişte neplăcută, sigur că da” – aceasta este o bucată din declaraţia lui Liviu Negelschi (manager interimar la Spitalul Judeţean Neamţ) despre gândacii din Secţia Pediatrie, dată postului tv Antena 3.

Mai jos, ştirea difuzată de respectivul post tv:

Reamintim că la începutul acestei luni, şi în Vestea a apărut o ştire legată de “priveliştile” din Secţia Pediatrie, cu accent pe aspectul pereţilor şi mizeria din saloane. Deşi pe facebook, oamenii au dezvoltat subiectul prin diverse comentarii, referindu-se chiar şi la problema existenţei gândacilor, conducerea Spitalului Judeţean nu a catadicsit să dea niciun răspuns pe acest subiect.

Fotografii de la un pacient: „AŞA ARATĂ SPITALUL DIN PIATRA NEAMT!”

În luna februarie, Vestea publica un alt articol, legat tot de Pediatrie. Preşedintele CJ Neamţ a cerut chiar o anchetă internă şi, după cum au anticipat cititorii care au spus că se va acţiona pe principiul “batista pe ţambal”, reacţia aceluiaşi director Liviu Negelschi – transmisă printr-un comunicat de presă – a fost că în secţia respectivă nu este “NICIO DEFICIENŢĂ!”.

“Ruşine celor de la Spitalul Judeţean Neamţ, secţia Pediatrie!” Postare VIRALĂ cu peste 1200 de share!
Arsene reacţionează la cazul “Pacientă – Pediatrie”: ANCHETĂ INTERNĂ DE URGENŢĂ!
Directorul Spitalului Judeţean despre „cazul Pediatrie”: „NICIO DEFICIENŢĂ!”

În toată această perioadă în care Spitalul Judeţean Neamţ e ţinta unor dezvăluiri de presă cu o cadenţă nemaiîntâlnită până acum, una din preocupările de bază ale actualei conduceri vizează, cu predilecţie, exerciţiile de imagine. După ce la finele anului, la SJU Neamţ s-a înregistrat premiera realizării unui clip dedicat aglomeraţiei de la UPU (cu mesaj “vinovaţi pacienţii”) care conţinea feţele unor bolnavi aflaţi pe targă, de a reacţionat şi avocatul Poporului, acum câteva zile, acelaşi Negelschi anunţa intenţia unui concurs cu premii pentru presa care scrie “corect şi complet”, strategie care a fost considerată, în fapt, o tentativă mascată de mituire a jurnaliştilor.

Citeste si: SCANDALOS! Clip publicitar cu pacienţi UPU pe targă sau în scaun cu rotile!
Un consilier judeţean acuză conducerea Spitalului: „DREPTURILE PACIENŢILOR, GRAV ÎNCĂLCATE!”
Consilier judeţean despre clipul cu pacienţi pe targă: „Nu e în regulă să apară feţele oamenilor”
BATISTA PE ŢAMBAL la Spitalul Judeţean! Directorul Negelschi nu a catadixit să dea explicaţii despre clipul cu chipurile pacienţilor!
Avocatul Poporului despre clipul cu feţele pacienţilor de la UPU: „CONTRAVINE PREVEDERILOR LEGALE!”

ATÂT POT EI- PRESA, CHEMATĂ SĂ REZOLVE PROBLEMELE SPITALULUI
CONCURS-ŞPAGĂ pentru ziarişti la Spitalul Judeţean! Negelschi nu are habar nici de Legea 544!

În toată această perioadă, Spitalul Judeţean Neamţ a mai ajuns în jurnalele de ştiri naţionale cu o „performanţă”, dezvăluită în premieră, tot de Vestea: neasigurarea medicaţiei pentru circa 100 de pacienţi HIV-SIDA. Iniţial, conducerea unităţii sanitare nu a reacţionat nici la acest subiect dar când cazul a luat amploare naţională, acelaşi manager interimar a remis un comunicat din care opinia publică a aflat că au fost depistaţi şi vor fi sancţionaţi vinovaţii: doi funcţionari mărunţi deşi, conform reglementărilor legale, de programele şi sub-programele naţionale de sănătate răspund direct managerul şi directorul medical:

CRIMĂ! Pacienţii cu HIV/SIDA, lăsaţi fără tratament!
DSP despre pacienții cu HIV/SIDA lăsați fără medicamente: Problema e la Spitalul Județean!
Sabotaj şi incompetenţă în asigurarea medicaţiei pentru pacienţii HIV-SIDA! Şi totuşi, cine răspunde?
Negelschi recunoaşte: Eroare a Spitalului Judeţean pe Scandalul medicaţiei HIV-SIDA! Şi anunţă doi vinovaţi
Directorul pus de PSD dă vina pe cel dinainte, candidat PSD! Spitalul Judeţean – Scandalul HIV-SIDA
Problema pacienţilor HIV-SIDA lăsaţi fără medicaţie, în februarie, la Neamţ – interpelare pentru Ministrul Sănătăţii!

Daniel VINCA

 

Comentarii Facebook

One thought on “Directorul Spitalului, la Antena 3, despre GÂNDACII de la Pediatrie: “NU CRED CĂ VORBIM DE UN PERICOL!”

  1. Unele popoare chiar mananca gandacii. Dom’ director, ia incearca matale sa-i bagi la cazan si pentru cine intreaba zici ca sunt delicatese. Pai chiar asa am ajuns, sa va invatam noi?

Lasă un răspuns