Directorul Spitalului Județean despre medicul cercetat pentru trafic de droguri: „Poate să vină la serviciu!”

Un medic angajat la Spitalul Județean Neamț, cercetat pentru trafic de droguri (aflat sub control judiciar după ce a fost reținut 24 de ore) poate lucra în continuare în unitatea medicală, după cum a declarat managerul Silviu Verzea, citat de publicația Mesagerul de Neamț.

Medicul implicat și în afacerea cu droguri dar, la rândul lui, și consumator de astfeld e substanțe este Mihăiță Ciprian Pop iar declarația managerului spitalului este următoarea: ”Nu comentăm aspecte legate de viața privată. Din informațiile pe care le avem, domnul doctor își poate desfășura activitatea în continuare, în spital”.

Când s-a referit la „informațiile pe care le am”, probabil că managerul Verzea a făcut trimiterea la lipsa unei interdicții exprese dată de judecători, care să-l oprească pe medicul anchetat să mai profeseze pe perioada cercetărilor. Ce face un medic de la OG? Diagnostichează și tratează paciente pe problematica medicală specifică secției, inclusiv gravide pe care, de asemenea, le poate asista la nașteri.

Cât de moral și de corect este (inclusiv pentru imaginea unității sanitare și a celorlalți medici care nu au astfel de probleme) ca într-un spital „de stat” (de fapt este subordonat Consiliului Județean Neamț) unde serviciile medicale sunt plătite din banii contribuabililor de către Casa de Sănătate, să lucreze un medic cercetat penal și nu pentru vreo faptă oarecare ci pentru trafic și consum de droguri?
Mai exact, acuzațiile oficiale sună astfel: „trafic de droguri de risc, în formă continuată, și deţinere fără drept de droguri de risc în vederea consumului propriu”. Ați reținut, da, „droguri de mare risc” și „formă continuată”!

Comunicat oficial DIICOT:

<<CERCETAȚI PENTRU TRAFIC ȘI DEȚINERE FĂRĂ DREPT DE DROGURI

În urma a 9 percheziții efectuate în Neamț, au fost indisponibilizate 1,6 kilograme de cannabis. De asemenea, 8 persoane au fost reținute.

La data de 12 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț și ai Serviciului de Investigații Criminale Neamț, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, au efectuat 9 percheziții domiciliare și 9 percheziții auto, în municipiul Piatra Neamț, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și deținere fără drept de droguri de risc.

În urma descinderilor, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea confiscării, 1,6 kilograme de substanță vegetală, cu aspect de cannabis.

De asemenea, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, 10 dispozitive de mărunțit droguri, 2.200 de lei, 800 de euro, 2 cântare electronice, 19 telefoane mobile, un seif și 2 pistoale tip airsoft.

În cursul aceleiași zile, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au desfășurat o acțiune de prindere în flagrant delict, în municipiul Piatra Neamț, a doi bărbați, de 33, respectiv 39 de ani, bănuiți de trafic de droguri.

Din cercetări a reieșit că, în perioada martie – octombrie a.c., cei în cauză ar fi comercializat droguri de risc în municipiul Piatra Neamț.

32 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț.

În baza probatoriului administrat, față de 8 persoane, cu vârste cuprinse între 32 și 42 de ani, procurorul a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere fără drept de droguri de risc.

Ieri, 13 octombrie, cei în cauză au fost prezentați Tribunalului Neamț, față de 2 persoane fiind dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile, față de alte 5 măsura preventivă a arestului la domiciliu, iar o persoană a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

În activități au fost angrenați și polițiști din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, precum și jandarmi>>.

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “Directorul Spitalului Județean despre medicul cercetat pentru trafic de droguri: „Poate să vină la serviciu!”

  1. Nu e vorba de moralitate , ci de faptul ca cei din sistemul bugetar nu se „lovesc” intre ei!Judecatorii dau mandate numai pentru cei care nu lucreaza la buget, exceptiile fiind foarte rare si tinand de comanda politica sau securistica!Pe de alta parte, dl. manager ar trebui sa plice Codul Muncii si sa-l testeze de droguri pe doctorul in cauza!Daca omul e drogat, are tot dreptul sa nu il primeasca la lucru si chiar sa ii desfaca contractul de munca!

Lasă un răspuns