Directorul Seminarului Teologic, RESPINS la proba scrisă! Blestemul de dincolo de mormânt al elevului Marius Săndulache?

Cinci dintre cei 78 de candidaţi pentru funcţiile de directori şi directori adjuncţi de la concursul care este în plină desfăşurare pentru judeţul Neamţ au picat la proba scrisă.

Cel mai cunoscut nume este cel al profesorului Dan Ovidiu Cojan, director interimar la Seminarul Teologic Ortodox Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Piatra Neamţ.

Numele respectivului seminar a fost implicat în unul dintre cele mai mari scandaluri care au vizat învăţământul nemţean din ultimii ani când, la finele anului 2016, un elev din ultimul an de liceu s-a sinucis după ce a avut o relaţie amoroasă cu profesoara de limba română de la clasă.

La acel moment a circulat informaţia, confirmată apoi şi în faţa anchetatorilor că, în seara în care elevul s-a sinucis, preotul Cojan ar fi ştiut de dispariţia tânărului (pentru că l-a căutat la internat pentru a-i da să facă o lucrare) dar nu i-a anunţat pe părinţii acestuia. Reamintim că trupul băiatului a fost descoperit, în apele Bistriţei, peste o lună de la momentul dispariţiei.

Conform reglementărilor legale în vigoare, în cazul unui elev care dispare dintr-un internat şcolar, cei responsabili trebuie să anunţe de urgenţă atât Poliţia cât şi părinţii sau tutorii elevului.

 

 

 

 

D.V.

 

Comentarii Facebook

4 thoughts on “Directorul Seminarului Teologic, RESPINS la proba scrisă! Blestemul de dincolo de mormânt al elevului Marius Săndulache?

  1. Pai are imunitate? Nu răspunde pentru tăinuire? Sau numai noi…prostii de rand…sa folosesc expresia dansului plătim pe pamant

  2. Dar crede cineva ca Cojan a fost uns director la seminar pe criterii de competitivitate? Nicidecum. A platit bani grei sa obtina functia. Cant era in incinta Cartianu „preacuviosul” parinte injura elevii de la seminar ca birjarii. Acum este lipit la scoala nr 1 printr-o invarteala nelegala pt a pune mana pe cladire separata pt ca fara clasele de acolo nu ar fi avut dreptul sa fiinteze ca institutie independenta. Incet incet se adevereste faptul ca slujitorii bisericii sunt corupti, pacatosi, avari ,ceea ce nu face parte din doctrina crestina.

  3. Pai…Cum sa aibă timp de „invatat” când părintele își da doctoratul pe șantierul de constructii la vila proprie de pe Stefan cel mare…Poate o fi blestemul bătrânilor păcăliți de unde a luat casa și terenul

Lasă un răspuns