Directorul Roznovsal acuză: Prețul gunoiului s-a triplat de la finele anului trecut!


Surpriză neplăcută pentru roznovenii  care au mers zilele acestea să achite taxa lunară pentru colectarea gunoiului. Practic, oamenii au aflat că de acum înainte au de achitat suma de 24 de lei lunar – de două ori mai mult față de prețul pe care l-au plătit luna trecută. Supărarea cetățenilor, care consideră că prețul este nejustificat de mare, catalogându-l drept jaf la drumul mare este împărtășită pe deplin și de directorul societății Roznovsal, responsabilă de colectarea gunoiului de la populația din Roznov și din comunele învecinate. „Nemulțumirea roznovenilor este cât se poate de îndreptățită, iar noi, reprezentanții societății, suntem luați la întrebări de oameni și noi suntem datori să le dăm explicații, să le spunem cum s-a ajuns aici. Am fost nevoiți să creștem tariful, după ce prețul a fost majorat prin decizia luată la nivel județean. Vă puteți imagina că a ajuns gunoiul mai scump decât pâinea?”, a declarat pentru Vestea Ion Pavel. Iar afirmația acestuia este întărită de cifre: În doar trei luni, prețul pentru tona de gunoi colectată de la populație a ajuns să se tripleze.
Până la 31 decembrie 2016, prețul pentru tona de gunoi era de 45 de lei, inclusiv TVA, iar acum acesta a ajuns la 154,41 lei cu tot cu TVA. Deci de aproape trei ori și jumătate mai mult. Dacă nu plătim acești bani, nu ni se ridică barierele depozitului (de la Girov, n.r.), iar asta ar fi cu adevărat neplăcut”, explică Pavel.
Ultima majorare a tarifului la care face referire Ion Pavel a fost stabilită de plenul CJ Neamț în ședința din 28 februarie.

Alex SÎRBU

One thought on “Directorul Roznovsal acuză: Prețul gunoiului s-a triplat de la finele anului trecut!

  1. Pai, familia lu domn primari di Roznov e mare si greu de intretinut plus ca mai sunt nisti doamni cu Audi di pi la alti comuni cum ii Savinestiu cari tre sa traiasca

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.