Directorul Conachi desființează varianta festivistă: „Au fost și sunt drumuri județene sub zăpadă. Se intervine pe clase de urgență!”

Teoria propagandei (Prefectură, ISU etc) conform căreia nu au fost și nu sunt probleme pe drumurile importante din județul Neamț a fost demontată azi, în plină ședință CJ, de un tandem interesant format din consilierul PNL Mihaela Isciuc și de directorul CJ Doru Conachi.

Consiliera liberală a pus pe tapet cazul din Făurei, cu drumuri județene înzăpezite pentru deszăpezirea cărora au internit cei de la Primăria locală (deși nu era treaba Primăriei). Isciuc a relatat cum în aceste zile, pentru mai multe drumuri județene la bombardat cu telefoane pe directorul din CH Doru Conachi, cum acesta a făcut tot ce a putut dar firmele care au contract cu CJ nu au putut rezolva instant problemele reclamate de ea (mai ales cu drumuri județene din partea Romanului). Isciuc a mai spus că nu este normal ca pentru astfel de intervenții în care autoritățile locale fac treaba celor județene (drumurile județene fiind administrate de CJ), CJ să nu dea Primăriilor măcar bani pentru combustibil.

Directoarea economică a CJ a precizat că în acest moment  nu există bază legală pentru a plăti combustibil pentru primării (pe undeva logic atâta timp cât există contracte încheiate de CJ cu firme private pentru deszăpezire).

Intervenția directorului tehnic Doru Conachi a început cu „Așa e, doamna consilier are dreptate”, referindu-se la descrierea pe care Isciuc o f[cuse situației cu drumurile județene blocate de zăpadă. Apoi Conachi a dat și explicații tehnice: că a fost o ninsoare care a căzut peste tot județul aoroape instant și că în astfel de situații nicio firmă nu poate rezolva simultan toate problemele; că și în contractul încheiat de CJ cu prestatorii (NR – o asociere de 3 firme) sunt prevăzute grade de urgență a intervenției; că pentru gradul 1 (cum sunt drumurile de la Durău sau Bisericani) intervenția trebuie să rezolve problema în maximum 8 ore, pentru categoria 2 în 24 de ore și tot așa…

Mai jos, două fotografii cu un drum județean din comuna Români (DJ 155i). Imaginile sunt fix de la ora la care la CJ era ședință, la două zile deja de când ISU și Prefectura explică teoria cu „drumurile din Neamț, ca în Rai”.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns