Directorul care a mușamalizat agresiunea sexuală, 8 mandate de consilier local cu 4 partide! PRM, PDL, PSD, PNL…

Fostul director Ioan Stroea de la Liceul Roznov (care a demisionat vineri, la presiunile presei, prefectului și șefului ISJ după ce a devenit public faptul că el a mușamalizat în noiembrie 2019 acuzațiile de agresiune sexuală aduse unui profesor din subordine) este și cel mai vechi și constant membru al Consiliului Local Roznov. Al forului care trebuie să fie un simbol de atitudine în slujba cetățenilor, inclusiv a interesului copiilor.

Dacă informația că acesta este în CL din 1992 se confirmă (a spus-o chiar el într-o emisiune), Stroea ar fi acum la al 8-lea mandat. Acesta, ultimul, cu PNL și primarul Lică Pavăl care propuneau o NOUĂ abordare administrativă, mai performantă decât cea din timpul ex-primarului Ciubotaru cu care, culmea, același Stroea a și făcut echipă de câteva ori.

Câteva repere care arată traseul politic al lui Stroea:
– 1992, 1996, 2000, 2004 – mandate de consilier local obținute de Stroea cu PRM
– 2008 – obținea un ultim mandat de consilier local sub sigla PRM. Ar fi, la acel moment, al 5-le mandat (dacă a intrat în CL din 1992). A fost un mandat obținut la limită, singurul al PRM, în condițiile în care PDL obținea 9 mandate, iar celelalte 5 reveneau celorlalte forțe (PSD, PNL…)
– 2012 – Stroea ajunge din nou consilier local dar cu… PDL (în alianța APEL), oficializând relația politică cu fostul primar Ciubotaru.
– 2016 – un nou mandat de consilier local pentru Stroea dar cu… PSD. Tot în echipa primarului Ciubotaru care trecuse și el în echipa PSD, de prin 2014, cu Ordonanța Dragnea…
Ca răsplată pentru descoperirea valorilor social-democrate, Stroea primește funcția de director adjunct al Liceului Roznov, așa îl prinde momentul noiembrie 2019 ca protector al profesorului de sport arestat în acest an pentru agresiune sexuală.
– 2020 – Stroea ajunge iar consilier local dar cu… PNL. După ce în ultimul an de mandat a fost principala voce din PSD care îl critica pe primarul Ciubotaru (fostul său aliat dar care deja cocheta cu Pro România), fix înainte de alegerile locale din 2020, Stroea descoperă valorile liberale și este prezentat de candidatul de primar PNL, Lică Pavăl (care a și câștigat alegerile) drept un om de bază care va construi Noul Roznov.
Un Nou Roznov care (vezi VIDEO de mai jos) reprezenta alternativa la o administrație acuzată de neperformanță, clientelism, corupție etc din care Stroea făcuse parte cu succes și pe care acum o critica…
După alegerile care îi aduc un nou mandat lui Stroea, urmează și răsplata care dublează în planul carierei trădarea PSD în folosul PNL și Stroea este numit director interimar (plin) la Liceul Roznov, în locul Oanei Ilarie (fiica fostului primar și consilier PSD din localitate).

AICI, (sau in pluginul de mai jos) emisiunea în care Stroea spune (la jurnal FM – moderator Cezar Filip) că e în CL Roznov din 1992 și că deși a făcut parte de câteva ori din echipa primarului Ciubotaru, nu se simte responsabil pentru starea dezastruoasă a orașului, după cum o prezintă el:

 

Mai jos, câteva imagini care au rolul de a le aduce aminte celor din echipa PNL Roznov că, în acest moment, își asociază imaginea cu un DIRECTOR DEMIS PENTRU CĂ NU A PROTEJAT (cum îl obligă legea) VICTIMILE CI PE PRĂDĂTORUL SEXUAL:

Iar imaginea de mai jos e dedicată special actualului primar, Lică Pavăl, care e și președintele PNL Roznov care trebuie să-și răspundă singur la întrebarea dacă, în calitate de lider politic și administrativ, este de partea părinților și elevilor sau dorește să fie protectorul celui care a protejat agresosul sexual:

Reamintim că, în conformitate cu Codul Administrativ, un consilier local poate pleca din Consiliul Local prin demisie din respectivul for sau prin demisie din partidul pe lista căruia a candidat. Evident, demisia e o chestiune de onoare și caracter…

Și dacă nu e demisie, poate fi, conform aceluiași Cod Administrativ, demitere din partid pentru încălcarea Statutului (ceea ce Stroea a făcut) care, conform aceluiași Statut și Regulamentului PNL trebuie propusă de PNL Roznov și aprobată de PNL Neamț.
Evident, varianta cu demiterea este valabilă doar dacă membrii echipei PNL Roznov și conducerea organizației județene nu se simt confortabil știind că sunt colegi cu cineva care a protejat agresorul sexual în detrimentul victimelor (de 8 ani).

Vom reveni.

Daniel VINCA

3 thoughts on “Directorul care a mușamalizat agresiunea sexuală, 8 mandate de consilier local cu 4 partide! PRM, PDL, PSD, PNL…

  1. Un nesimțit cu apucaturi pedofile, un jeg traseist pt care doar beneficiile proprii contează. Sper sa dea mașina peste tine.

  2. Asta este dascal , asta a avut pe mana copii pe care sa-i invete despre conduita , sa le influenteze caracterele , asta ? Ce ma mai mir , uitativa la unii tineri de azi ce conduita au , trec pe langa tine ,se uita cu ochii lor umezi ca la poarta noua fara sa salute , nu cedeaza locul in mijloacele de transport etc. Sunt licee la care procentul de absolvire (cu bacalaureat) este spre zero ! Asa dascali , asa elevi , in domeniul unde am activat , daca produceai rebuturi , plateai , erai ineficient , produceai falimentul ! Acesti ,,dascali,, incaseaza salarii si deloc mici da, ce sa mai vorbim , cu Bulai la Cultura , Turcan la Munca , Andrusca la Indusrtrie ,Citu si Viorica primi, unii copii gandesc , se poate si fara carte , de un carton, doua , face tata rost, cum a facut si el 3 facultati de pe balcon !

Lasă un răspuns