Directoarea TT decorată într-un proiect Iohannis-Macron

Gianina Cărbunariu, manager al Teatrului Tineretului, a fost decorată cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler, în cadrul unei ceremonii care a avut loc miercuri, 20 noiembrie, la sediul Ambasadei Franței în România, anunţă un comunicat remit de TT cu privire la evenimentul din cadrul proiectului iniţiat în urmă cu aproape un an de preşedinţii Klaus Iohannis şi Emmanuel Macron.

Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România, a decorat șapte personalități ale lumii culturale care au avut o contribuție remarcabilă la succesul sezonului Franța-România.

„În urmă cu aproape un an, preşedinţii Macron şi Iohannis deschideau solemn Sezonul Franţa-România, la Paris, primul de acest fel între două state membre ale Uniunii Europene. De-a lungul acestui an, francezii şi românii au putut să se descopere şi să recreeze această legătură intimă care a consolidat istoria noastră comună. Am plăcerea să ofer în această seară însemnele Ordinului Artelor şi Literelor unui număr de şapte personalităţi pe care ministrul francez al Culturii, Franck Riester, a ales să le onoreze pentru contribuţia lor la succesul acestui Sezon”, a declarat Ramis, citată de acelaşi comunicat al TT.

Prezidat de ministrul Culturii, Ordinul Artelor şi Literelor „are scopul de a recompensa persoanele care s-au distins prin creaţiile lor în domeniul artistic sau literar sau prin contribuţia pe care au adus-o la strălucirea Artelor şi Literelor în Franţa şi în lume”. 

“Pentru mine, prezența în cadrul Sezonului Franța-România a fost o ocazie foarte frumoasă de a mă întâlni atât cu publicul francez – lucru care mă emoționează profund, ori de câte ori se joacă spectacolele noastre în Franța, cât și cu profesioniști francezi”, a declarat Gianina Cărbunariu după ce a fost decorată în cadrul proiectului iniţiat de preşedinţii Iohannis şi Macron.

Proiectul Sezonul Franța-România a fost lansat pe 27 noiembrie 2018. Programarea aniversării unui an cu ceremonia aferentă înainte de data de 27 noiembrie poate fi citită în orice cheie posibilă, inclusiv ca un semnal dat de ambasada occidentală cu 3 zile înainte de alegerile din turul 2.
La recepţia de joi de la Ambasada Franţei, numele celor doi preşedinţi a fost menţionat în nenumărate rânduri atât în discursurile gazdelor cât şi în cele ale invitaţilor.

D.V.

Lasă un răspuns