Directoare numită de PSD: „Interzicerea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex prin constituție nu este justificată moral și legal!”

Un director numit iniţial interimar la una din cele mai importante instituţii de cultură din Neamţ prin voinţa şefului PSD-ului judeţean are o poziţie foarte clară în ceea ce priveşte Referendumul pentru familie (pe care îl consideră imoral şi nelegal) dar şi dreptul minoritarilor LGBT, pentru care pledează ca să se poată căsători.

Directorul respectiv este Gianina Cărbunariu (numită în mai 2017 ca director interimar, ulterior câştigând şi concursul pentru funcţie) iar punctul ei de vedere a fost exprimat clar şi fără echivoc în mai 2016, în cadrul unei petiţii care a făcut carieră la acel moment. Cărbunariu nu a fost un simplu semnatar al petiţiei de pe net ci a apărut în primii 30-40 de semnatari, adică în grupul care a iniţiat respectiva propagandă pro-LGBT şi anti-referendum, anti-Coaliţia pentru Familie.

<<Considerăm că interzicerea căsătoriilor civile între persoane de acelaşi sex prin constituție nu este justificată moral și legal>>,

spuneau atunci Cărbunariu şi ceilalţi iniţiatori ceea ce transmitea mi mult decât evident că respectivii sunt pentru legiferarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, cu toate drepturile aferente (inclusiv de a adopta copii).

De fapt, mai toate ideile din acea petiţie cu mesaj neo-marxist sunt acum folosite la greu de cei care pledează pentru boicotarea Referendumului, cu speranţa că astfel acest scrutin nu va avea prezenţa necesară şi nu va fi validat.

Publicăm mai jos respectiva petiţie – care la poziţia 22 are semnătura Gianinei Cărbunariu – dar nu înainte de a reaminti câteva repere cronologice:
– mai 2016: Gianina Cărbunariu semnează, ca iniţiator, petiţia anti-Referendum, anti-Coaliţia pentru Familie, pro LGBT, prin care se susţine legitimitatea dreptului la căsătorie între persoane de acelaşi sex
– mai 2017, la propunerea lui Ionel Arsene (preşedinte CJ Neamţ, şef PSD Neamţ), consilierii judeţeni votează numirea ca director interimar în fruntea TT a Gianinei Cărbunariu. Votul a fost o simplă formalitate, majoritatea din CJ fiind PSD-ALDE+PMP iar Arsene fiind şeful PSD. Anterior, foştii directori de la TT, Biblioteca Judeţeană, Complexul Muzeal fuseseră „executaţi” de comisii coordonate de vicele (PMP) Laurenţiu Dulamă, înainte de expirarea mandatelor.
– octombrie 2017 – Gianina Cărbunariu câştigă, din poziţia de director interimar, concursul pentru funcţia de director al Teatrului. Cu un proiect în care plusează pe promovarea dramaturgiei contemporane (evident, în detrimentul celei clasice, dar cine a mai fost atent, atunci, să sesizeze faptul că astfel se stabileşte o anume directie de repertoriu?) şi, în paralel cu începerea ediţiei 2017 a Festivalului de Teatru încep şi primele scandaluri generate de nemulţumiri faţă de noile precepte.
– 2017 – preşedintele CJ Ionel Arsene, are o primă reacţie de dezavuare a schimbării logo-ului Zburătorul cu unul nou, cu nişte cerculeţe şi punctuleţe, după care revine şi girează, cu un fel de cec în alb, tot ce face noul manager, sub pretextul că are un concurs câştigat (exact ce nu respectase la directorii executaţi anterior şi care nu-şi târâseră instituţiile în scandaluri).

Deci, petiţia iniţiată şi susţinută de cea considerată, după ultimul moment de mai sus, „protejata lui Arsene”:

<<Noi, semnatarii, ne exprimăm sustinerea pentru și solidaritatea cu comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi personele trans) acum, când Coaliţia pentru Familie a strâns peste trei milioane de semnături în favoarea revizuirii Constituţiei pentru a interzice căsătoriile între persoane de acelaşi sex. Considerăm că această campanie nu are fundament social şi nici justificare legală, iar scopul și efectul real este acela de a discrimina nişte cetăţeni. Demersul Coaliţiei pentru Familie încearcă restrângerea drepturilor persoanelor LGBT.

Considerăm că interzicerea căsătoriilor civile între persoane de acelaşi sex prin constituție nu este justificată moral și legal și nu reprezintă o prioritate într-o societate în care peste 40% din cetăţeni trăiesc în sărăcie sau în risc de sărăcie, unde violenţa împotriva femeilor este încă o realitate palpabilă, unde persoanelor rome nu li se oferă şanse egale sau unde sistemul sanitar este grav afectat de lipsuri şi abuzuri.

Iniţiativa de modificare a articolului 48 din Constituţie încalcă articolul 152 din actul fundamental, care limitează revizuirea, “dacă are ca rezultat suprimarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor sau a garanţiilor acestora” (alineat 2). Aşadar, considerăm demersul Coaliţiei pentru Familie ca nerespectând principiul democratic al protecţiei minorităţilor. Toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii, iar statul, prin instituţiile sale laice, are datoria de a garanta cadrul legal potrivit pentru ca drepturile acestora să fie respectate, indiferent de etnie, rasă, orientare sexuală, gen sau identitate de gen, abilitate sau statut socio-economic.

Îndemnăm judecătorii Curţii Constituţionale a României şi mediul politic să trateze problema modificării Constituţiei cu maximă seriozitate şi să se asigure că este garantată protecţia cetăţenilor LGBT. Acest moment reprezintă un test pentru decidenți, care trebuie să ne demonstreze că în România statul de drept funcţionează şi este capabil să garanteze drepturile şi libertăţile cetăţeneşti garantate prin Constituţie>>

Semnat, la poziţia 22, de Gianina Cărbunariu…

După cum se vede, Gianina Cărbunariu este într-o companie selectă, alături de cunoscuţi artişti din România, la semnatari fiind şi marea creatoare de modă Catinca Roman, activişti, contabili şi la fel de celebru ex-deputat Remus Cernea.

Din petiţia de mai sus, am păstrat ultimul paragraf pentru că… merită. Adică face toţi banii:

<<Petitia face parte din proiectul ”Equality Campaign ’16 – Advocacy LGBT pentru alegerile locale si parlamentare din 2016” si este implementat de catre Asociatia Lindenfeld impreuna cu partenerii Asociatia TRANSform si Community Voices Heard (SUA), cu sprijinul Asociatiei MozaiQ LGBT. Proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation şi Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe>>.

Adică petiţia face parte dintr-un demers (proiect) al unor ONG-uri cunoscute pentru militantismul lor aplicat în favoarea de drepturi suplimentare pentru minorităţile sexuale şi este susţinut şi finanţat de exntităţi despre care s-a spus în multe rânduri că ar finanţa neo-marxismul în Europa. Neo-marxismul fiind acel curent social-politic care promovează excesiv drepturile minorităţilor în defavoarea majoritarilor. Adică fix direcţia despre care s-a vorbit anul trecut, la ediţia 2017, a Festivalului de Teatru. Că asta a devenit scena Teatrului Cărbunariu (denumire inspirată dată de Mesagerul de Neamţ), tribuna minorităţilor sexuale, emigrantilor etc…

Iar fenomenul respectiv este prezent şi la ediţia din acest an unde – nimic nou! – pe aceeaşi scenă, s-ar face propagandă pro-LGBT şi pentru boicotarea Referendumului (Vezi AICI – BANI DE LA CJ NEAMȚ PENTRU BOICOTAREA REFERENDUMULUI, LA FESTIVALUL DE TEATRU DIN PIATRA NEAMȚ)

Daniel VINCA

 

One thought on “Directoare numită de PSD: „Interzicerea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex prin constituție nu este justificată moral și legal!”

  1. Drace comunistii si puii lor nu se dezmint:gianina nepoata militianului de trista amintire Noni Carbunariu vrea liber la cuplat bulangii si fate lesbi. Sodoma si Gomora sunt minciuna pe langa ce asteapta cu astia. Apropos nu a fost pusa de ps draci pe functie ci de spirala MISA noni carbunariu ghita stefan amedeo cel nazdravan si in fine un pic de blat cu ps si d.

Lasă un răspuns