Din nou, DOLIU în Învățământul nemțean! A murit fost inspector general Constantin Spiridonescu

În Învățământul nemțean este iar doliu: la câteva zile după ce un fost inspector general adjunct a trecut în lumea drepților, este urmat de un reputat profesor de fizică din Târgu Neamț, Constantin Spiridonescu, fost, la rândul lui, inspector șef la ISJ Neamț.

<Domnu Profesor s-a născut în Mun. Roman, Jud. Neamț, la data de 31.03.1956. După absolvirea studiilor liceale în orașul natal a urmat Facultatea de Fizică Atomică de la Măgurele, cu rezultate deosebite, fiind propus să rămănă în activitatea de cercetare a Institutului de Fizică Atomică. Din cauza problemelor de sănătate ale părinților a cerut o repartiție ca profesor într-o localitate căt mai aproape de casă. Așa se face că a ajuns Profesor de Fizică la CN Ștefan cel Mare din Târgu Neamț. După câțiva ani, fiind pasionat de partea tehnică experimentabilă a științei, se transferă la CT Ion Creangă, Tg. Neamț, unitate de învățământ aflată într-un vast proces de modernizare. A construit cel mai dotat și practic Laborator de Fizică din județ. Elevii și colegii l-au îndrăgit. În urma rezultatelor obținute a deținut temporar funcția de Director al CT Ion Creangă, Tărgu Neamț și pe cea de Inspector Șef al Inspectoratului Școlar Neamț. 

A fost unul dintre cei mai pasionați radioamatori. A înființat în anul 1988 Radioclubul Orășenesc Târgu Neamț – YO8KZG, împreună cu dl Prof. Petrică Nicolau – YO8BVR, dl Prof. Dan Cobrea – YO8RFD și alți prieteni.

În anul 2008 a preluat funcția de Președinte al AS Radioclubul Ion Creangă Tîrgu Neamț – YO8KZG, în urma decesului celui mai bun prieten al său>, scrie Dan Teodorian Onofrei.

V.N.

One thought on “Din nou, DOLIU în Învățământul nemțean! A murit fost inspector general Constantin Spiridonescu

Lasă un răspuns