Din nou, despre cum ești furat la Carrefour! Un preț la raft, alt preț, cu 6 lei mai mare, la casa de marcat!

Această prezentare necesită JavaScript.

Un nou exemplu, marca Carrefour, despre cea mai mizerabilă modalitate de a fura pe față clientul: preț mai mic afișat la raft decât cel care e operat la casa de marcat.

Fotografiile de mai sus au fost făcute ieri. La raft (foto stânga) produsul Metaxa (cinci stele, o,7 l) costă 47,99 lei. La casă, prețul marcat este de 53,80 lei. Adică cu 5,81 lei mai mult. Clientul care a trecut prin această experiență a fost atent și a sesizat cum era furat pe față, prin cel mai mizerabil tertip de comerț-hoție (sancționat foarte dur în lumea civilizată chiar cu închiderea magazinului pentru minim 30 de zile plus o amendă super-consistentă), de aceea pe bon apare ștornarea produsului.

Dar câți dintre clienți – mai ales cei care nu cumpără doar 2-3 produse – ajunși la casă, mai sesizează o diferență-japcă de câțiva lei?

Ca de obicei, explicațiile au mers pe teoria că „au fost schimbate prețurile în sistemul electronis înainte de a fi schimbate etichetele pe rafturi”, o scuză penibilă care nu poate convinge niciun copil de grădiniță. Regulile spun că dacă schimbi prețuri în timpul zilei, mai întâi schimbi etichetele (chiar și prin blocarea unui raft, dacă e cazul) și abia apoi validezi noile prețuri în sistem. Că e vina celor de la Carrefour din malul sud-african de la Piatra Neamț sau a celor de la nivelul central al Carrefour nici nu mai interesează pe clientul care vede că este jefuit pe față prin astfel de practici comerciale absolut banditești.

În urmă cu câteva săptămâni, povesteam tot pe net, o experiență proprie. Am luat de pe o plasare produse care aveau pe ele eticheta cu 5,99 lei iar la casă acele produse au fost marcate cu 15 lei. Adică costau aproape de 3 ori mai mult sau diferența de preț era de 150 la sută. Am fost atât de scârbit încât nu am mai avut prezența de spirit să mai mai și fotografii (precum clientul care a pățit-o ieri), lăsându-le produsele pe bandă…

Daniel VINCA

Lasă un răspuns