Din învăţăturile viceprimarului-părinte: SĂ FII DEMN!

8 martie primaria piatra neamt (8)

Cel mai important sfat pe care un părinte îl poate oferi unui copil este “să fie demn!”, consideră Aurelia Simionică, viceprimarul municipiului Piatra Neamţ.
Prezentă în emisiunea VESTEA ALERT de la Tele M, Aurelia Simionică a răspuns la nenumărate întrebări ale moderatorului sau ale telespectatorilor (primite prin sms), atât pe teme edilitare cât şi legate de rolul femeii în societatea contemporană.

O întrebare primită de la o telespectatoare a fost: “Ca mamă, dacă ar trebui să ofere un singur sfat unui copil, care ar fi acela?”.
“E o întrebare dificilă şi provocatoare. E greu să ierarhizezi acum, dintr-o dată, sfaturile pe care un părinte i le dă copilului. Dar cred că foarte important e să-l înveţe să fie demn. Da, demnitatea în viaţă e foarte importantă. Şi mă refer la acea demnitate raţională care include şi componente de relaţionare, poate şi de compromis, dar acel compromis în limite rezonabile, de bun simţ, bine dozat. Da, să fii demn!, e sfatul pe care orice părinte trebuie să-l dea fiecărui copil!”, a spus vicele Simionică.
Aurelia Simionică are doi copii (băiat şi fată) şi, de asemenea, de aproape un an, este şi bunică.

D.V.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.