DIN CULISELE PUCIULUI PSD RATAT LA PRIMĂRIA PIATRA NEAMŢ

ponta-arsene-dragnea1 

Cu 10 zile în urmă, PSD Neamţ a vrut totul la Primăria Piatra Neamţ. Şi s-a ales cu… nimic!
Adică, după un proiect prin care se dorea “detronarea” lui Dragoş Chitic din funcţia de primar interimar (proiect respins la vot), un alt proiect prin care iniţiatorii doreau scoaterea lui Chitic şi din funcţia de viceprimar a avut efect de bumerang: un amendament a schimbat “Chitic” în “Simionică” şi cât ai zice “pe-se-de”, social democraţii au rămas şi fără funcţia de adjunct în Executivul Primăriei.
Toate aceste sunt cunoscute cum, la fel, cititorii au aflat şi din vestea.net şi din alte surse alte elemente conexe, anterioare sau ulterioare.
Vestea.net vine astăzi cu un articol mai degrabă istorico-documentar, cu informaţii care până acum nu au fost făcute publice. 

“… A SUNAT ARSENE!” 

Şedinţa CL care s-a dovedit un dezastru pentru PSD a avut loc joi, 30 aprilie. Publicul a aflat despre intenţiile PSD marţi, 28 aprilie (Lovitură de teatru la Primăria Piatra Neamţ: Jos Chitic, Sus Simionică!), după amiază. Proiectele de hotărâri au fost întocmite de Aurelia Simionică dar întrebarea pe care o elucidăm acum este: “Cine anume a luat decizia?”

Vestea.net afirmă, acum, clar, fără niciun dubiu: respective decizie a fost luat[ de deputatul Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ.

1.(element deja cunoscut) În declaraţia de presă dată imediat după şedinţă, Dragoş Chitic a zis că “Mi-a spus doamna Simionică că domnul Arsene ar fi sunat-o şi i-ar fi spus să facă asta…”

2.(tot element ştiut) Tot după şedinţă, întrebată despre “izvorul deciziei”, Aurelia Siminică a evitat un răspuns tranşant dar, oricât de elegantă ar fi fost, a fost nevoită să confirme că “domnul preşedinte a ştiut, şi-a dat acceptul”. Adică, un fel de confirmare pe jumătate…
3.Ceilalţi lideri PSD Neamţ (deputaţi, consilieri judeţeni nu au ştiut dinainte de a scrie presa). Au aflat cam tot atunci (eventual cu foarte puţin timp înainte, dar veţi vedea imediat de unde…)
4.Surse neoficiale au confirmat, în timp, ceea ce vestea.net bănuia de a doua zi după şedinţă (şi o scriem tranşant, asumându-ne întreaga responsabilitate): DECIZIA “PUCIULUI” (sintagmă folosită de Dragoş Chitic) a fost luată luni seara (27 aprilie), de deputatul Ionel Arsene (preşedintele PSD Neamţ), care se afla la Bucureşti. Ordinul (acesta e termenul corect) a fost transmis telefonic.

CONSULTARE? EI, AŞ! SMS DE LA… TERŢI!

O astfel de decizie care implica o miză majoră pentru organizaţia judeţeană ar fi trebuit luată (după statutul PSD) în Biroul Judeţean, într-o şedinţă la care să participe toţi, sau măcar majoritatea liderilor. Cel puţin doi lideri importanţi ai PSD Neamţ au confirmat public în ultimul timp că nu au ştiut de această decizie, că nu au fost implicaţi în luarea ei, că nu s-au implicaţi nici în negocieri pentru că n-au ştiut, nu li s-a cerut.
Sursele vestea.net vin cu o informaţie explozivă (pentru care, de asemenea, ne asumăm întreaga responsabilitate) unii lideri PSD au fost anunţaţi marţi (28 aprilie) seara, prin SMS. Expeditorul SMS-urilor nu era nici preşedintele Arsene, nici vreun secretar de organizaţie, nici preşedintele executiv Harbuz (care e şi purtătorul oficial de cuvânt!!!), nici măcar vreun activist de la partid. Ei bine – ţineţi-vă bine, să nu cădeţi!) expeditorul era un terţ care nu are nicio legătură cu partidul decât (poate acesta e argumentul) o legătură personală cu Ionel Arsene.
“Da, am primit acel SMS. Aşa e? De unde ştiţi”, a confirmat unul dintre destinatarii comunicării de partid transformată în vers de O-zone. “Nici nu eram în judeţ. Chiar m-am mirat de unde şi până unde ne transmite mesaje de partid X (N.R. – numele a fost menţionat în clar dar nu are importanţă în economia acestu subiect) care, oficial, nu are nicio treabă cu PSD. Dincolo de informaţie, mesajul era şi ambiguu, mai ales că atunci nu ştiam nimic despre această decizie, cine a luat-o… Acel mesaj putea fi interpretat şi ca un fel de pâră <<Uite ce face Simionică?>> dar şi ca un fel de mobilizare, de îndemn, de ordin… Chiar am zâmbit: uite cine ne mobilizează, o fi primit vreo funcţie de conducere şi eu nu ştiu!… Cum nu m-a sunat nimeni şi nu mi-a cerut să mă implic în această chestiune, evident, importantă, nu m-am implicat. Nici nu aş fi avut când, dar să zicem că aş fi reprogramat alte probleme că asta era chiar una fierbinte”, a mai spus acest lider PSD.

Versiunea lui mai este confirmată de cel puţin alte două nume importante din PSD Neamţ şi toţi cei cu care am discutat au făcut referire la acelaşi… X, devenit, fără ca ei să ştie, comunicator şi PR-ist dacă nu în PSD, măcar pe cazul dat. Sau poate preşedinte executiv şi purtător de cuvânt în locul deputatului Liviu Harbuz…

Lăsând gluma la o parte, rezultă fără echivoc că decizia măreţului puci de la PSD a fost decizia unilaterală a preşedintelui PSD Neamţ Ionel Arsene iar singurul executant desemnat a fost Aurelia Simionică. În condiţiile date, chiar şi cele 10 voturi obţinute de Simionică (din care minim două, de la independenţi) reprezintă un scor pe care nu se ştie dacă alţi lideri PSD ar fi fost în stare să-l scoată.

Oricum, dacă lovitura de pe 30 mai ar fi reuşit, ne putem închipui scenariul în care, prompt, Arsene organiza o conferinţă de presă în care şi-ar fi arogat – conform situaţiei prezentate mai sus – meritele pentru victorie.

N-a fost să fie iar implicarea în noua tentativă a deputaţilor Iona Munteanu şi Vlad Marcoci arată că preşedintele PSD Neamţ şi-a dat seama că – vorba unui clasic în viaţă – “VRUTU-I GRATIS!”

Daniel VINCA

Nota Bene: Avem în documentare un alt articol, referitor la motivul care ar fi dus la dorinţa bruscă de schimbare a lui Dragoş Chitic. Dacă se confirmă (şi, aţi văzut, vestea.net vine doar cu subiecte confirmate, nu cu “Uite Ponta, nu e Ponta!”) o informaţie primară primită, în mod sigur, acel titlu va conţine cuvântul “HALUCINANT”.

Precizare pentru nelămuriţi sau cârcotaşi – Dacă vă întrebaţi de ce într-un text (pe subiect politic) care face referiri la deputatul Ionel Arsene apare, în fotografie, şi Victor Viorel Ponta (cum, de altfel, s-a întâmplat şi invers), haidem să vă lămurim: Aşa cum preşedintele PSD Neamţ a spus în n rânduri că-l sprijină necondiţionat pe premierul şi liderul PSD pe ţară şi Ponta şi-a arătat, de cel puţin câteva ori, încrederea neţărmurită în liderul social-democrat nemţean. Şi, considerăm noi, aşa e echitabil într-o echipă, ca astfel de “succesuri” să fie împărţite…

 

 

One thought on “DIN CULISELE PUCIULUI PSD RATAT LA PRIMĂRIA PIATRA NEAMŢ

  1. Vai de pesedeiul de la Neamt. Asa presedinte asa sfatuitori. Dar ce vi s-a parut vreo data ca Arsene e vreo marca de blugi vre un mare politician?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.