Dilema lui Arsene: PSD sau Dragnea?

Înființarea noului partid al lui Liviu Dragnea (Alianța Pentru Patrie – prin intermediul lui Codrin Ștefănescu care a apelat, de asemenea, la alți 4 intermediari) ridică o întrebare legitimă pentru social-democrații din Neamț: ce va alege Ionel Arsene, șeful organizației PSD Neamț, PSD-ul sau pe Dragnea, căruia i-a jurat prietenie pe viață?

E și normal ca o astfel de dilemă să-l macine pe Arsene.

Citeste si Dragnea: „PSD e vinovat de nivelul de trai scăzut. 80% din liderii județeni sunt oamenii Statului Paralel”

Pe de o parte, PSD-ul l-a făcut CINEVA, la propriu, propulsându-l dintr-un cvasi-necunoscut om de afaceri din zona Târgu Neamț (fără a străluci în domeniul businessului, după cum arată cifrele fostelor sale firme) în funcția de deputat de Neamț, membru al conducerii județene a partidului, șef al PSD Neamț și membru al conducerii centrale care, în Epoca Dragnea, era acolo, în rândul 1, când se făceau Guverne, când erau numiți sau demiși (de propriul partid!) premierii.

Pe de altă parte, ascensiunea politică a lui Arsene se leagă ombilical de Dragnea care, mai întâi l-a susținut mai discret și instituțional (în epoca Ponta) și apoi direct și necondiționat, când conducea el partidul.
Relația personală dintre cei era arhicunoscută, aceștia ajungând să petreacă împreună Revelioane sau concedii, în vile de protocol ale Statului Român sau în zone mai exotice.
Detaliu important: la ieșirea lui Dragnea din închisoare, Arsene a fost unul din primii lideri PSD din țară care i-au transmis un mesaj cald și tovărășesc.

Astfel că, la momentul anunțării la TV de către Dragnea a apariției APP, ipotezele vehiculate în spațiul public pentru Neamț au apărut în stol:
– Arsene se va alătura, pe față noului proiect. Fără a-și da demisia din PSD (ca să nu piardă funcția de președinte CJ Neamț) ci, oficial, ca „sprijinitor” (cum a făcut și Dragnea, care are interdicție de la Justiție) și numind un locotenent-marionetă în fruntea organizației județene a noului partid.
– Arsene va sprijini discret noul partid. Fără să anunțe public dar tot așa, oferind oameni, logistică etc…
– Arsene va considera cinic că Dragnea e totuși un „decedat politic” și nu se va implica deloc în această nouă construcție.

Citeste si Dragnea: „PSD e vinovat de nivelul de trai scăzut. 80% din liderii județeni sunt oamenii Statului Paralel”

Informațiile care sunt oferite, public, de APP, lasă loc în continuare la ipoteze și speculații. Pe siteul noului partid, la secțiunea Structură și Organizații, Neamțul este printre județele despre care nu există informații.
Oricum, este foarte posibil ca zilele viitoare să fie lămurită această situație și lumea să afle dacă APP mizează în Neamț pe vreun om al lui Arsene (scos în față) sau dacă președintele interimar de la Neamț va fi cineva străin de Arsene, ceea ce nu ar face decât să alimenteze speculațiile unor apropiați ai lui Dragnea care ar fi spus deja că „Liviule, te va trăda și pe tine cum a făcut și cu Ponta”.

Iar toate aceste enigme sunt alimentate, până una-alta, chiar de lipsa de comunicare arătată manifest de Arsene care nu a ieșit să spună public, bărbătește, ce poziție are față de noul partid al fostului lui șef, tovarăș și prieten…

Citeste si Dragnea: „PSD e vinovat de nivelul de trai scăzut. 80% din liderii județeni sunt oamenii Statului Paralel”

Daniel VINCA

Lasă un răspuns