DIICOT: 4000 de fiole de Morfină lipsă din gestiunea Spitalului Tîrgu Neamț


4.000 de fiole de morfină sunt lipsă din gestiunea Spitalului Orășenesc Tîrgu Neamț, acuză DIICOT citat de Libertatea.ro, publicația centrală publicând și un document oficial al anchetatorilor care au descins la această unitate medicală.

În perioada în care se presupune că aceste medicamente cu regim special au ieșit nelegal din gestiunea unității medicale, director era dr. Florin Apostoaie.

Și Mialginul și Morfina sunt medicamente cu regim special. Morfina are un regim aparte fiind nu doar un analgezic foarte puternic ci și un drog foarte puternic, care dă și dependență. Morfina este considerată drog de mare risc, de aceea procurarea, deținerea și folosirea acestei substanțe sunt sub imperiul unor prevederi legale foarte stricte.

Scandalul dispariției acestor medicamente a apărut la scurt timp după ce TVM Neamț publica un articol în care arăta cum fostul director a scos nelegal din magazia unității medicamente pentru tratarea COVID, respectivul declarând atunci că o trata „preventiv” pe soția sa care nici nu a ajuns la respectiva unitate medicală pentru consult, cu atât mai puțin în fața medicilor specialiști de la SJU Neamț care se ocupau de problematica Covid.

Întregul articol din Libertatea, AICI!

D.V.

 

Lasă un răspuns