Dicționar pentru copiii care vor să ajungă președinte PSD sau CJ: „Lichele, lepre galbene, lichele, păcălici, infractor, lepre”

Într-un mesaj de 10 rânduri dar ieri, Ionel Arsene inserează un pomelnic de invective și epitete negative, referitoare la adversarii săi politici din PNL. Având în mână și noul mandat de președinte CJ Neamț, șeful PSD Neamț s-a întors (parcă cu poftă) la limbajul suburban care l-a consacrat, uitând de valorile la care făcea referire în campania electorală (educație, civilizație, dialog corect cu adversarii).

Vulcanul de invective aruncate de Arsene a fost generat de faptul că liberalii „și-au permis” (așa cum au făcut și PSD-iștii la București dar și în alte locuri din țară) să reclame drept „fraudă electorală” anumite neregularități și derapaje evident din procesul electoral de la Neamț. Liberalii au uzat de un drept (poate nu în cel mai fericit mod), BEC le-a respins cererea iar Arsene, în loc să puncteze inteligent momentul, a făcut-o în stilul lui: „lepre, lichele etc”.
Cât privește referirea definirea senatorului Eugen Țapu drept „un infractor care face obiectul unei cercetări penale pentru delapidare de fonduri europene”, precizăm că, până acum, după știința presei din Neamț, nu a apărut nicăieri o astfel de informații veridică. Poate apare de acum încolo, nu știm, dar cert e că cel care arată cu degetul este cel care are calitatea de inculpat într-un dosar care reunește două dosare instrumentate de DNA în care anchetatorii au apreciat că Arsene a încălcat legea și l-au trimis în judecată pentru fapte de corupție.
Oricum, mesajul de mai sus al lui Arsene este un model adevărat pentru copiii sau tinerii care visează o carieră în politică sau administrație, dar la categoria „Așa nu!”.

Trist e că la mesajul respectiv dau share și like PSD-isti (membri sau fani) care chiar au o educație, diplome obținute pe bune și, prin aprecierile virtuale, girează un astfel de model de comunicare în societate.

Cert este că un asemenea verbiaj (sperăm că vor înțelege cuvântul și cei care citesc doar postări pe facebook, subtitrări sau cărți prețioase precum cea cu „Ramona”) trădează o evidentă stare de nervozitate. O atitudine ciudată în condițiile în care Arsene a câștigat alegerile pentru un nou mandat și, acum câteva zile, a obținut o nouă amânare în procesul în care este inculpat…

D.V.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns