„Dictatură, teroare, mafie!” Primar PSD descris de un contracandidat: „Am mai văzut în Italia, când trece pe stradă capo di tutti capi, toţi se închină…”

Dictatură, teroare şi mafie – acesta este portretul primarului PSD de Zăneşti, Ionel Filip, descrisă de un contracandidat abia intrat în politică. Ionuţ Constantinescu (Pro România) a şi folosit pentru a ilustra atitudinea primarului Filip, o comparaţie, cu o situaţie văzută de el în Italia, în Sicilia, unde toată lumea pleca privirile cu umilinţă spre pământ când pe stradă trecea un mafiot-şef.

„Candidatura mea are ca principal motiv dictatura care apasă prea tare în comuna Zăneşti. Avem o dictatură la nivelul actualei conduceri din comuna Zăneşti. Această situaţie m-a făcut să mă decid să candidez. Vrem o comună liniştită, civilizată, fără dictatura actuală”, a declarat Ionuţ Constantinescu, în direct prin telefon, la emisiunea Hapul Zilei produsă de Vestea.net (vezi VIDEO de mai jos, minutul 37.50).

Iar episodul care se referă la teroarea resimţită de cetăţeni este următorul: „Am trăit momentul în Sicilia, în urmă cu vreo 10 ani, când mă aflam acolo şi în momentul în care trecea un domn pe stradă, cu o pălărie mare şi pantofi în două culori, alb şi negru, toată lumea pleca capul în jos, se închina, ca la Dumnezeu. Eu văzând cum toată lumea parcă se închina la acel om, am întrebat cine e. Şi atunci mi-au spus că era domnul care conducea zona respectivă, adică un fel de il capo di tutti capi. Am văzut acelaşi lucru şi în comuna Zăneşti: când actuala conducere trece pe stradă, toată lumea trebuie să se închine, să aibă aceeaşi atitudine umilă. Mă refer la domnul primar, nu la domnul viceprimar”.

Actualul primar din Zăneşti este Ioan Filip (aflat la al doilea mandat) şi contracandidatul său, Ionuţ Constantinescu îşi doreşte ca actualul baron să piardă alegerile pentru că „asta este cel mai important, redarea către cetăţeni a respectului pe care îl merită din partea autorităţilor”.

Ionuţ Constantinescu este ceea ce se cheamă un om nou în politică. A intrat în Pro România de curând. Are 33 de ani, a lucrat 12 ani în Italia dar s-a întors în România cu speranţa că românii pot avea un trai civilizat şi la ei în ţară. Este căsătorit, are doi băieţi (de 4 ani şi jumătate şi de 3 luni). A pus pe picioare şi o afacere personală, un depozit de materiale de construcţii chiar în centrul comunei.

A ales Pro România şi pentru că i-a venit propunerea de la echipa existentă, şi pentru că el crede că e nevoie de un echilibru între economia de piaţă şi componenta socială a unei comunităţi dar şi pentru că şi-a dat seama că unele organizaţii locale de la alte partide sunt aservite actualului primar.

Primarul Filip nu a avut nicio reacţie din momentul respectivei declaraţii din emisiune. Ca orice persoană al cărei nume este invocat într-un articol de presă, dacă dpreşte să aibă vreo precizare sau replică, o poate remite pe adresa vestea.net@gmail.com.

Bogdana Poenaru

 

Comentarii Facebook

One thought on “„Dictatură, teroare, mafie!” Primar PSD descris de un contracandidat: „Am mai văzut în Italia, când trece pe stradă capo di tutti capi, toţi se închină…”

  1. Specimenul acesta numit Primar,la fel ca multi de teapa lui(vezi si cazul vatafului Horciu din Savinesti) au acelasi comportament dispretuitor fata de cei care nu sunt de acord cu ei.Pana cand Arsene si compania nu vor cadea,acesti nimeni ai nimanui,isi vor permite in continuare sa ne jigneasca inteligenta….

Lasă un răspuns