Dialog între generaţii, icoană şi fotografie

 

Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ oferă, în preajma sărbătorilor de iarnă, noi bucurii de suflet iubitorilor de frumos din Piatra-Neamţ.

Astfel, joi, 4 decembrie 2014, începând cu ora 17.00, în Sala „Cupola” va avea loc un dialog al artelor vizuale, secondat de unul al generaţiilor, prin expoziţia cu dublă valenţă – icoane şi fotografii. Este vorba despre expoziţia ce reuneşte, pe de o parte, 30 de icoane sculptate în lemn realizate de artista plastică nemţeană Maria Ferăstrăoaru şi, pe de altă parte, 30 de fotografii realizate de tânărul Andrei Caplat.

Pentru Maria Ferăstrăoaru şi icoanele sale este a zecea întâlnire cu publicul, în timp ce pentru Andrei Caplat, aceasta este o expoziţie de debut.

Expozitie Diadlog intre generatii_1 Expozitie Diadlog intre generatii_2

 

 

 

 

 

 

 

 

Despre lumina din icoană şi cea din fotografie, despre expresivitatea imaginii imprimată în lemn ori pe pelicula fotografică, despre asemănările şi deosebirile dintre cele două demersuri artistice, precum şi despre eforturile, încercările şi bucuriile de a surprinde şi reflecta esenţialul vor vorbi în seara vernisajului preotul Ioan Petraru şi scriitorul Dan Iacob.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns