DGA, percheziții la Târgu Neamț, într-un dosar de „cumpărarea mediei de trecere”. Reacția ISJ…

Promovarea anului școlar se poate face cu chetă (strâns bani) și plătirea examenelor – aceasta este ancheta anunțată azi de DNA Neamț, la un Liceu din Târgu Neamț.

<Astăzi, 6 mai 2022, ofițerii de poliție judiciară ai  Direcției Generale Anticorupție  – Serviciul Județean Anticorupție Neamț, în baza ordonanței de delegare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au pus în executare două mandate de percheziții domiciliare în legătură cu săvârșirea unor infracțiuni de corupție legate de promovarea anului școlar a unor elevi de la un liceu din orașul Târgu Neamț.
În urma acestor activități, au fost ridicate înscrisuri relevante pentru cauză>, anunță DGA.

Informațiile suplimentare apărute în spațiul public (vezi Mesagerul de Neamț) duc spre idee că, deocamdată, ar fi vorba de două eleve care au f avut inițiativa de a face cheta. Rămâne de văzut dacă ancheta va proba sau nu și implicarea vreunui cadru didactic.

La scurt timp după ce cazul a devenit public, tot azi, ISJ Neamț a reacționat prin comunicat semnat de inspectorul general Florentina Luca-Moise. Șefa ISJ Neamț anunță „toleranță zero față de orice încălcare a legii față de personalul propriu” și anunță că instituția va lua propriile măsuri administrative în funcție de rezultatul cercetărilor.


D.V.

Lasă un răspuns