DGA: O angajată a Direcției de Sănătate Publică, reținută pentru trafic de influență

Astăzi, 13 octombrie 2021, procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț a dispus măsura preventivă a reținerii față de o persoană, angajată la Direcția de Sănătate Publică Neamț, pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență, anunță DGA.

„În fapt, s-a reținut că, în cursul lunii august 2020, aceasta a pretins și primit de la o persoană suma de 300 de euro, în vederea exercitării influenței pe lângă funcționari publici, în scopul scoaterii la concurs a unui post de asistent medical în cadrul Spitalului Județean de Urgență Neamț.
Totodată, în cursul lunii septembrie 2020, a pretins suma de 4.000 de euro, de la aceeași persoană, din care a primit 3.000 de euro, pentru a-și exercita influența pe lângă membrii comisiei de concurs în scopul ocupării unui post de asistent medical în cadrul Spitalului Județean de Urgență Neamț”, menționează DGA.

În cauză, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Neamț au desfășurat activități procedurale în baza ordonanțelor de delegare emise de către procuror.

Informații neoficiale obținute de Vestea spun că e vorba despre o angajată care nu avea funcții de conducere și care efectiv îi escroca pe oameni. Suspecta reținută nici nu făcea parte din comisii de concurs ba, mai mult, DSP nu avea reprezentanți în comisiile de concurs de la Spitalul județean organizate pentru ocuparea funcțiilor de asistenți.

Dar, probabil că urmează ca DSP Neamț să vină cu precizări clare în condițiile în care ‘afacerile private’ ale angajatei sale afectează acum imaginea instituției.

V.N.

One thought on “DGA: O angajată a Direcției de Sănătate Publică, reținută pentru trafic de influență

  1. Intrebare pentru DGA Neamt:

    Ati terminat cu coruptia sefilor din Parchet/Politie/SRI/DIICOT?si ati ajuns la parlitii de la Spitalul Judetean?

    Nu stiam.Cred ca nimeni nu stia.

    E o veste buna totusi ca nu exista coruptie in institutiile mai sus enumerate.

Lasă un răspuns