DGA: Doi nemţeni reţinuţi pentru şpăgi la permisul de conducere! Promiteau că pun o pilă…

Doi nemţeni au fost reţinuţi la propunerea ofiţerilor DGA pentru că promiteau unor candidaţi la examenul pentru permisul de conducere că le rezolvă proba de oraş pe baza unor şpăgi. Ancheta nu a probat implicarea unor angajaţi MAI în mecanmismul respectiv, asa că este foarte posibil ca „pila” promisă de cei doi să fi fost la plesneală: dacă luau oamenii examenul pe bune li se spune că ajutorul a fost foarte important, dacă picau era invocat un motiv obiectiv şi urma o nouă promisiune…

Mai jos, integral, comunicatul DGA:

Joi, 20 aprilie a.c., ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Neamț, în baza ordonanțelor de delegare emise de către procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au efectuat activități de procedură penală în vederea instrumentării probatoriului într-o cauză de corupție privind modalitățile de promovare a probei practice pentru obținerea permisului de conducere.

Astfel, lucrătorii D.G.A. – S.J.A. Neamț, sub coordonarea procurorului de caz au efectuat ieri 2 percheziții domiciliare și au pus în executare un număr de 9 mandate de aducere.

În dosarul penal aflat în cercetarea unității de parchet sunt vizate infracțiuni de cumpărare de influență, trafic de influență și complicitate la trafic de influență, în legătură cu promovarea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere de către anumiți cetățeni din orașul Târgu Neamț. Sumele practicate în cauză sunt cuprinse între 700 și 1200 de euro.

Cu ocazia perchezițiilor au fost identificate și ridicate bunuri utile cauzei (telefoane mobile, cartele SIM, înscrisuri), precum și sumele de 1.800 lei și 270 euro.

Cercetările efectuate până în prezent nu evidențiază implicarea unor cadre M.A.I., acestea fiind continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț a emis ordonanță de reținere pe o perioadă de 24 de ore pentru suspecții C.C. pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la cumpărare de influență (4 infracțiuni) și complicitate la  trafic de influență (4 infracțiuni) și H.I. pentru săvârșirea a 4 infracțiuni de trafic de influență. Cei doi urmează să fie prezentați Tribunalului Neamț cu propunere de arestare preventivă.

Pentru desfășurarea activităților s-a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Operațiuni Speciale Bacău, al Serviciilor de Operațiuni Speciale Bacău și Neamț, Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț și Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.

V.N.

Comentarii Facebook

One thought on “DGA: Doi nemţeni reţinuţi pentru şpăgi la permisul de conducere! Promiteau că pun o pilă…

Lasă un răspuns