Dezvăluire Răzvan Cuc: Justiția a stabilit, C.A. demis ilegal la Autoritatea Aeronautică Civilă!

Demiterile unor specialiști (puteți citi „sinecuriști”) ai fostei guvernări pentru a face loc pe funcții clienților noii guvernări au loc în România, în destule cazuri, în disprețul legii, pe repede înainte. O spune și senatorul de Neamț Răzvan Cuc care dezvăluie situația halucinantă de la Autoritatea Aeronautică Civilă care, în aces moment, are … două CA-uri: cel pus de noul Ministru al Transporturilor și cel anterior, demis ilegal, după cum spune Justiția.

<ABUZUL ȘI INCOMPETENȚA ȘI-AU FĂCUT CUIB LA MINISTERUL TRANSPORTURILOR!

Credeați că nu se poate ca o autoritate a statului să fie condusă simultan de două Consilii de Administrație? V-ați înșelat! Prin grija „guvernului meu”, Autoritatea Aeronautică Civilă este astăzi într-o astfel de situație absurdă și păguboasă, totodată.

Când eram ministru, la această autoritate a fost instalat, legal, un Consiliu de Administrație. Acesta a fost selectat conform Ordonanței de Urgență nr 109/2011 privind guvernanța corporativă. Tot conform legii, acest consiliu urma să funcționeze timp de 4 ani.

Crezând că fentează legea, sinistra oaste de strânsură care guvernează România, a început să îi dea afară pe oamenii care nu răspundeau la comenzi politice. În cazul Autorității Aeronautice Civile, ministrul transporturilor de anul trecut a încercat să găsească motive de demitere a CA-ului trimițându-și Corpul de Control să găsească ceva. Orice. Corpul de Control s-a supus, a întocmit un raport pe placul ministrului, iar acesta a demis CA-ul.

Această practică poate păcăli pe mulți, dar nu și instanțele de judecată. Chiar dacă este semnat de ministru, raportul Corpului de Control nu este un act administrativ. Prin urmare, nu poate fi atacat în instanța de contencios administrativ. Dar demiterea abuzivă poate fi atacată în tribunalul civil. Ceea ce membrii CA au și făcut!

Și – surpriză! – instanța a dat câștig de cauză membrilor vechiului Consiliu de Administrație de la Autoritatea Aeronautică Civilă. Instanța constată că DEMITEREA A FOST ILEGALĂ! Și tot instanța dispune repunerea în drepturi a victimelor acestui abuz, inclusiv plata retroactivă a indemnizațiilor acestora>, spune Răzvan Cuc.

De aici începe circul și dilema. Circ pentru că în acest moment sunt două CA-uri, dilemă pentru că membrii CA-ului demis trebuie să-și primească indemnizațiile din perioada de pauză.

<Ce urmează? Cine va plăti prejudiciul creat? Care Consiliu de Administrație va funcționa de acum încolo? Și, mai ales, cine va plăti pentru acest abuz? Nu sunt întrebări retorice, sunt întrebări la care dl Drulă e obligat să răspundă și este o problemă care trebuie rezolvată urgent! Desigur, dacă dl Drulă va face și altceva la minister, nu doar postări pe Facebook!…>, spune Cuc.

D.V.

Lasă un răspuns