Dezbatere Babilon despre Sinodul din Creta!

14199503_1139848179428992_4735288416814487445_n (1)Ceea ce ar fi trebuit să fie o dezbatere cu argumente pro şi contra pe subiectul Sinodului din Creta s-a transformat, din păcate, într-o dispută sterilă, un fel de combatere de-a surda, graţie unui grup de fundamentalişti religioşi care au aplicat reţeta clasică, deja vizibilă chiar în postările lor de pe internet. Adică întrebări în cascadă, nelăsarea celui întrebat să răspundă, adresarea de noi întrebări şi de către „procurorul” iniţial, dar şi de alţi acuzatori, cu teme diferite astfel ca acuzatul să nu poată răspunde iar când răspunde să nu fie lăsat să o facă.

Tranformarea ideii de dialog într-un monolog-rechizitoriu a fost redată de către unul din spectatorii din sală care s-a arătat dezgustat de tot ceea ce s-a întâmplat.

„Din dorinta de a-mi pune ordine in idei si de a gasi raspunsuri pe care nu le stapanesc,am participat la Cinematograf Dacia Panoramic ,la o dezbatere teologica pe tema Sinodului asa zis ,talharesc” din Creta.Ceea ce s-a vrut a fi o discutie deschisa pe aceasta tema ,s-a transformat intr-un circ total .Au contribuit la aceasta, cateva persoane care au vociferat si au strigat in gura mare pe toata durata dezbaterii, fara a avea un minim de respect si buna cuviinta pentru invitatii care au facut si 600 km. pt a fi alaturi de Pietreni. S-a ajuns pana acolo incat Pr. Prof. Mihoc,venit de la Institutul Teologic din Sibiu ,a parasit masa prezidiului si a luat loc langa noi in sala. A fost o totala lipsa de respect fata de invitati, dar si pentru cele cateva zeci de Preoti si alte fete bisericesti ale orasului Piatra Neamt , prezente acolo. Babilon este putin spus pt. starea traita acolo. Am primit raspunsuri la unele intrebari,dar m-am afundat in altele. Rog pe aceasta cale pe cinstitii invitati si sa ma creada pe cuvant ca acei indivizi si individe asa zis crestini ,crestine nu reprezinta orasul Piatra Neamt si nici ortodoxia din aceste locuri, drept pt.care aplecat spun: Iertare Cuvioase Fete Bisericesti !!! Din respect pt. cei care au participat la acest eveniment,cu inima buna,nu voi face publice filmarile pe care le-am facut.De ce ? De RUSINE !!!”, a spus martorul ocular.

D.V. / sursa foto: facebook

 

Comentarii Facebook

6 thoughts on “Dezbatere Babilon despre Sinodul din Creta!

  1. As dori sa vad filmarea ,daca e posibil,sa ne lamurim si noi daca e chiar asa cum spune acel martor la conferinta.Doamne ajuta!

  2. Domnul care semnează doar cu inţiale (D. V.) comentariul de mai sus cu privire la „Dezbaterea teologică în legătură cu Sinodul din Creta“ şi care – citând un martor ocular – împarte participanţii la acea conferinţă în indivizi şi individe pe de o parte şi creştini autentici bănuiesc pe de altă parte, ar trebui să ştie că în acea sală indivizii erau majoritari. Că era nevoie de mai multă disciplină sunt de acord. Numai că aceste conferinţe erau mai utile înaintea consumării evenimentului din Creta. Or cei care au venit să conferenţieze la Piatra Neamţ pe o temă atât de controversată au dovedit că nu sunt pregătiţi să gestioneze o situaţie conflictuală. Şi încă ceva! Nu va însărcinat nimeni să vorbiţi în numele celor prezenţi la acea conferinţă. Că nu-i vina nimănui că atunci, în sală nu se aflau doar din cei dispuşi să aplaude. Un moderator cu puţină autoritate (pe care nu l-am avut) ar fi putut ţine dezbaterea sub control. Iar sintagma „dezbatere Babilon“ păstraţi-o pentru dvs. E o exagerare total neavenită!

  3. Pr.Mihoc a simntit mult ,nimeni nu se astepta ca el sa sustina ecumenismul.Sa nu se joace cu focul! Athosul a dat Anatema pe ecumenisti! Mihoc a venit bine pregatit cu vrajeala nla fel si Patriciu care nu se mai pute oprii din minciuni. Cum poti draga Mihoc sa zici ca Sinodul a fost bun?! Sau cum poti sa zici ca altii nu ar trebuii sa se amestece in problema cu Pomenirea?! Cum poti sa ne numesti extremisti? Cum poti sa-l jignesti pe Monahul Teodot? Ne-ati dezamagit rau de tot…..in sufletele noastre e durere ca nu ati fost cu NOI ati fost cu ecumenisti..,… Dvs stiti bine ce domunente eretice dracesti s-au semnat! Vedeti ca raspundeti pt fiecare cuvant! Anatema va cadea si pe familie! Daca ne iubiti spuneti adevarul! E valabil mesajul si pt.dl Vlaicu!

Lasă un răspuns