Dezastru! Previziunea optimistă pentru redarea apei la Roman: 24 de ore! Pesimistă: câteva zile!

Mii şi mii de romaşcani au o singură întrebare pe buze sau în tastele de computer cu care caută informaţii în spaţiul virtual: CÂND SE REIA FURNIZAREA APEI?

Previziunea optimistă este „în 24 de ore”, cea pesimistă „în câteva zile”.

Reamintim că fisura din magistrala de 400 de mm are o lungime uriaşă: 3 metri. Una din soluţiile tehnice rapid eluate în calcul de echipa de intervenţie de la Apaserv este pe baza unor materiale între care se află şi “două şufe de largă toleranţă”, după cum a precizat directorul Victor Movilă. “Am găsit una din piese la Bistriţa şi pentru a doua dăm acum telefoane”, a mai spus Movilă care a subliniat că “vom face şi imposibilul să dăm apa cât mai repede”.

“Imposibilul” respective înseamnă, în termenii cei mai optimişti, ca exact la ora redactării acestui articol, să fie găsită undeva, disponibilă şi a doua piesă. Trecem peste faptul că e week-end, mini+vacanţă şi, tot optimist, apreciem că la furnizori or fi salariaţi care pot livra piesele, se găseşte şi transport etc. Adăugăm durata transportului, descărcării, realizării manoperei şi, cu multă bunăvoinţă, facem aprecierea de “24 de ore”.

Nu se găseşte piesa, soluţia tehnică nu se dovedeşte cea mai fiabilă etc? Atunci vestea sună a dezastru pentru romaşcani şi termenul de intervenţie s-ar putea prelungi la câteva zile, exact cum a fost şi la Piatra Neamţ când a crăpat magistrala din zona Ursuleţi. Cu precizarea că la Piatra Neamţ fisura nu a fost aşa de mare…

Cititi si: Oraşul Roman FĂRĂ APĂ! 50.000 de oameni aşteaptă cu disperare cisternele pompierilor!
Spărtură de 3 metri în magistrala de fontă! Constructorul Parcării Etajate nu a respectat clauza de deviere a ţevii, din aviz!

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns