Detaliu: Deputatul care spune că Maica Domnului a fost „mamă surogat”, SUSŢINĂTOR ÎNFOCAT AL ADOPŢIILOR INTERNAŢIONALE!

Mesajul prin care deputatul Iulian Bulai o definea pe Fecioara Maria drept „mamă surogat” a fost extrem de criticat de mulţi români (creştini sau chiar atei care au punctat că libertatea de exprimare nu trebuie să capete valenţe de atac la libertatea de conştiinţă a unor comunităţi) şi a fost mult mai vizibil decât al doilea mesaj al aceluiaşi parlamentar. 

Un al doilea mesaj în care, plecând de la Naşterea lui, la fel ca în ultimii ani, Iulian Bulai susţine ferm adopţiile internaţionale pentru copiii români.

<<Un copil nou născut.
Părinții nu s-au trezit încă după sărbătoarea de ieri. Oaspeții au plecat. Casa este goală.
El râde.
……………………..……………

Mii de copii așteaptă o familie în România. Uneori singuri. Uneori în instituții. Uneori în plasament. Adopția este o soluție pentru ei. În țară sau în străinătate.

Crăciun fericit în continuare!>> – spune Bulai.

Acest mesaj survine după precedentul, cel cu „mama surogat” dar în care Bulai îl compara pe Hristos cu copiii nefericiţi din România: <<Acum 2000 de ani s-au întâmplat cele scrise mai sus. Soarta lui este astăzi împărtășită de mulți copii din România, dar care nu au avut alături părinți atât de iubitori. Avem peste 50.000 de copii în grija statului. Peste 3000 de copii anual dați spre adopție. Mai mult de o treime din cei 3000 nu își găsesc o familie. Anual aprox. 2000 de copii sunt declarați greu adoptabili-nimeni nu îi vrea în România>>.

Pasajul de mai sus, cu cheia „2000 de copii sunt declarați greu adoptabili-nimeni nu îi vrea în România” trimite la una din obsesiile politice ale lui Iulian Bulai: re-legalizarea adopţiilor internaţionale prin care copiii români ar putea fi preluaţi de cupluri din străinătate, de cetăţeni non-români.

Deputatul Bulai a avut şi o iniţiativă legislativă în acest sens, evident bine împachetată: ar fi urmat să fie adoptaţi de cupluri străine doar copiii refuzaţi la 5 proceduri de adopţie cu părinţi români. Iniţiativa parlamentarului respectiv a fost cuplată cu alte două iniţiative legate de adopţii şi, la începutul lunii decembrie, „amendamentul Bulai” (cel referitor la legalizarea adoptiilor internaţionale) a fost respins de Comisia pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor.

<<Nu sunt adoptaţi nici în România de către români, nici în străinătate de către cetăţenii români. Singura lor şansă la o familie ar fi să fie adoptaţi de către cetăţeni străini. Noi venim cu anumite limitări geografice: cetăţeni aparţinând statelor semnatare ale Convenţiei de la Haga. Pe această temă am dezbătut. A fost un vot care iniţial a trecut, ulterior au fost două încercări de a reface un vot negativ. S-a reuşit a treia oară. (…) Odată ce am fi deschis posibilitatea adopţiilor internaţionale, trebuie să avem protocoale bilaterale de colaborare cu instituţiile de protecţie a copilului din ţările respective. În cazul ţărilor europene, prin tratatul de aderare există protocoale şi pot exista protocoale care să reglementeze mult mai specific aceste chestiuni. Deci, nu ar fi nicio problemă de urmărire a procesului de adopţie, indiferent de ţară>>, a argumentat Bulai drept răspuns la criticile că adopţiile internaţionale ar fi foarte dificil de urmărit de statul român care abia reuşeşte să monitorizeze adopţiile interne conform legislaţiei.

Pe de altă parte, parlamentarii care s-au opus „amendamentului Bulai” au arătat că noua lege este mai flexibilă în ce priveşte adopţiile, va fluidiza acest procedeu (tegirversat pentru mulze familii de români din cauza unor mecanisme extrem de birocratice) şi astfel tot mai mulţi copii abandonaţi vor avea şansa reală de a fi adoptaţi în ţară.

Rămâne evident retorică întrebarea: dincolo de atacul insultător la adresa unor valori creştine, cui serveşte mai mult folosirea Naşterii lui Hristos pentru susţinerea demersului politic de legalizare al adopţiilor internaţionale? Copiilor respectivi sau unor puternice cercuri de interese externe care pledează pentru exportul copiilor români?

D.V.

 

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Detaliu: Deputatul care spune că Maica Domnului a fost „mamă surogat”, SUSŢINĂTOR ÎNFOCAT AL ADOPŢIILOR INTERNAŢIONALE!

  1. Tantalaul nici macar nu stie ce este o mama surogat si face niste comparatii absolut imbecile intre familia lui Isus si una „dezorganizata”!Pana la urma, cred ca blasfemia este depasita cu mult de prostie si incultura!Acest individ este reprezentativ pentru noua generatie de politicieni „hastag”!O face pe europeanul si omul cultivat, dar nu e decat un parazit semidoct!Nu a lucrat in mod serios nicio zi in viata lui si s-a trezit deodata mare deputat.Un ghertoi vorbitor de limbi straine, ramane tot ghertoi!

  2. Mare dreptate ai Stefan toti astea din USR sunt niste ghertoi frustrați. Se cred cei mai deștepți dar de fapt nu sunt buni la nimic si de nimic.Nu ii ajunta intelectul deloc sunt foarte limitați iar de aici pleaca răutatea si ura asta a lor.Ma bucur ca lumea a început să își dea seama cu cine au de-a face.

Lasă un răspuns