Detalii despre crima din spital! Hăcuită la câțiva metri de A.T.I., locul în care ajutase sute de bolnavi să învingă moartea!

A fost lovită cu cuțitul în cabinetul aflat la câțiva metri de A.T.I., sector în care, ca asistentă şefă la A.T.I., a fost alături, în ultimii ani de sute de bolnavi care duceau bătălii crunte, pe viaţă şi pe moarte pentru existenţa lor. De fapt, doar în ultimii 3 ani lucraţi ca asistentă şefă la Chirurgie, femeia a îngrijit direct nenumăraţi pacienţi, unii aflaţi doar sub tratament dar pe alţii, pre sau post-operatoriu.

De data asta însă, pentru ea, colegii din Secţia Chirurgie şi de pe A.T.I. (unde, spun surse neoficiale, a fost dusă rapid, înainte de U.P.U.) nu au mai putut face nimic. Una din cele două lovituri, cea de la nivelul gâtului (cealaltă fiind în zona toracică) i-a fost fatală. I-a fost secţionată carotida. Precizia (chirurgicală, la modul cinic) loviturii de cuţit, cantitatea mare de sânge pierdut au făcut ca în scurt timp trupul femeii să rămână inert.

Citeşte şi Crimă! Directoarea de îngrijiri a Spitalului ucisă de soț cu cuțitul, la serviciu

Toate aceste informaţii dar şi faptul că soţul Ancăi Patriche intrase în Spital înarmat cu un cuţit cu lama de 30 de centimetri sunt argumente care pledează pentru premeditarea crimei. Iar detaliul că ucigaşul lucra ca agent de pază la o firmă de profil – deci, teoretic, avea minime noţiuni de luptă fizică, de lovituri precise aplicate pentru neutralizarea unui potenţial adversar – va fi, cu siguranţă, avut în vedere de anchetatori.

Victima câştigase în urmă cu câteva zile concursul pentru funcţia de Director de Îngrijiri al Spitalului Judeţean Neamţ şi în ziua crimei îşi mutase o parte din lucruri din cabinetul de pe Secţia Chirurgie în zona Administrativă (la Birourile din Policlinică). Criminalul a găsit-o în cabinetul de la Chirurgie unde, teoretic, erau ultimele momente de muncă ale celei care urma să intre în pâinea de Director Îngrijiri. A lovit scurt cu cuţitul, de două ori. Unii spun că victima ar fi apucat să ţipe, tot de două ori. Cert este că soţul ucigaş ar fi rămas lângă ea, preţ de câteva clipe. Să se convingă că i se scurge sângele din ea, spun unii. Şi abia apoi a ieşit pe hol unde a fost supravegheat de paznicii Spitalului, până la sosirea Poliţiei. În timpul acesta, medicii şi asistenţii de pe Chirugie au pus-o pe femeie pe o targă şi au alergat spre ATI, au încercat să o resusciteze dar inutil, cantitatea de sânge pierdut a fost prea mare…

Citeşte şi Crimă! Directoarea de îngrijiri a Spitalului ucisă de soț cu cuțitul, la serviciu

Anca Patriche (în vârstă de 49 de ani) avea 30 de ani de când meseria ei era să lupte pentru viaţă. Pentru viaţa altora…
S-a angajat ca asistentă în 1989 chiar în Spitalul în care avea să moară în 2020. În 2013 avea să schimbe unitatea sanitară, după ce câştigase prin concurs funcţia de asistent şef la Spitalul Bisericani. A lucrat acolo până în 2017, rămânînd în memoria locului ca un salariat apropiat profesional şi uman de pacienţi dar care ştia să impună, calm şi ferm, o relaţie aparte şi cu personalul sanitar. „Cu Anca şefă nu puteai să te comporţi altfel decât ea. Avea un fel aparte, prietenos dar care nu lăsa loc la interpretări, trebuia să îţi faci treaba foarte bine şi conştiincios. Dacă aveai o problemă, te ajuta, făcea schimburi de ture şi dacă nu se găsea o colegă disponibilă, lucra ea în locul tău. Şi apoi cânt te ruga ca tu să ajuţi o colegă cum puteai să refuzi? Câteodată ne întreba unde îi este telefonul mobil şi apoi îşi aducea aminte că a rămas în nuştiuce salon, că îl împrumutase unui pacient să vorbească acela cu familia şi ea a mers mai departe cu tratamentul, spre alte saloane… Era un adevărat lider şi coleg dar şi un om deosebit. Nu îmi vine să cred că e adevărată această poveste urâtă de azi”, ne-a declarat una din fostele ei colege de la Bisericani.

Din păcate, viaţa personală avea alte culori decât cea profesională încununată cu concursul promovat acum 2 zile. Nu se mai înţelegea cu soţul care era dedat tot mai mult la scandal, aşa că a intentat divorţ şi s-a mutat în alt apartament, cu chirie. Când cineva dintre colegi o întreba de ce este abătută, schimba vorba şi vorbea despre fiul ei, student la Bucureşti…

În informaţii seci date de Poliţia Neamţ, tragedia de la Spitalul Judeţean Neamţ este, juridic, următoarea: Astăzi, în jurul orei 16.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizați cu privire la faptul că, în unitatea medicală din Piatra Neamț a fost înjunghiată o femeie.
Din cercetările preliminarii efectuate a reieșit că, un bărbat de 50 de ani, din Piatra Neamț, și-ar fi înjunghiat mortal soția de 49 de ani. Persoana bănuită de comitarea faptei se află în custodia polițiștilor.
De precizat este faptul că victima nu solicitase ordin de protecție față de acesta.
De asemenea, în prealabil, nu ar fi depuse sesizări privind posibile acte de violență.
Cercetarea la fața locului este în desfășurare și se realizează sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț.
În urma administrării probatoriului, procurorul competent pentru soluționarea cauzei va dispune o măsură preventivă față de cel în cauză”.

Vom reveni.

V.N.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns