Detalii de la acțiunea anti-drog de la Chaplin’s! „A fost încercuită zona, au fost închise străzi”


Descinderea de la pub-ul Chaplin’s din Piatra Neamț pare să fi fost o acțiune bine-pregătită și bine protejată informativ. Martori oculari din cartierul Precista spun că în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe la orele 1-2 când a avut loc razia, mai întâi a fost bine încercuită zona de foarte multe forțe MAI (probabil mascați de la Poliție și Jandarmi) și că au și fost blocate străzi de aceste trupe de intervenție.

„Strada Luceafărului (NR. – pe care se află pubul respectiv) a fost blocată total, din intersecția cu strada Costinescu până la intersecția cu Adâncata. Dar erau foarte mulți polițiști sau jandarmi, că erau toți în negru, pe un perimetru mai larg, pe o rază de 100-150 de metri. Practic Chaplin’s-ul a fost încercuit ca la carte, nu aveau cum să scape. Ne-am mirat și noi, care stăm în vecinătate că îm sfârșit face cineva ceva, că se știa că la Chaplins e deschis după orele de interdicție, mai ales în week-end. Toți știam că ăștia fac ce vor, că a fost și Revelion la Chaplins și nu i-a deranjat nimeni, toată lumea spunea că sunt protejați de unul mare din Poliție”, a declarat în exclusivitate pentru Vestea un locuitor din zonă.

Alți pietreni spun că în noaptea respectivă au venit în Piatra Neamț, dinspre Bacău, mai multe dube și microbuze cu însemne MAI. Implicarea unor forțe din afara județului Neamț (poate cu excepția „mascaților” IPJ care sunt dincolo de orice bănuială) poate fi o explicație a succesului operațiunii pentru că, altminteri în Piatra circulă și legenda conform căreia Cristi Dobrea, patronul de la Chaplin’s era informat de ani de zile înainte de a avea loc razii care vizau localurile, inclusiv pe tematică anti-drog (detalii, în curând).

Surse neoficiale apropiate de caz spun că, de această dată, operațiunea a fost pregătită foarte bine de DIICOT și că nimeni din IPJ Neamț nu a știut unde se va interveni, tocmai pentru a fi prevenite scurgerile de informații.

Acțiunea DIICOT a vizat 2 locații unde în total ar fi fost găsite, târziu în noapte, circa 100 de persoane. E vorba de Chaplin’s și de fostul Tonique.

D.V.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.