Desant ALDE la Bălţăteşti! „Serios şi gospodar, Gheorghe Timofte – primar!” FOTO

ALDE Neamţ a început ieri din plin campania pentru alegerile locale anticipate de pe 11 iunie, cu un adevărat desant de partid care a poposit mai întâi pe străzile şi uliţele din Bălţăteşti.
Trupa ALDE l-a avut în frunte chiar pe preşedintele organizaţiei judeţene, Ion Asaftei şi alături de acesta se aflau şi consilieri judeţeni sau locali de la Piatra Neamţ (Iulian Luca, Cristian Tihenea), responsabili cu diverse departamente din partid (Romeo Panaitescu – Comunicare) dar şi alţi lideri judeţeni implicaţi în organizarea şi coordonarea campaniei.

Evident că eroul principal al descinderii de la Bălţăteşti a fost însă Gheorghe Timofte, candidatul ALDE pentru funcţia de primar, om gospodar, aşezat, cu o meserie solidă în spate, cu experienţă în administraţia publică locală (fost consilier).

“Da, domnule, îl votăm pe nea Timofte, că a venit timpul să punem un om adevărat în fruntea obştii. Am tot pus pe alţii şi am ajuns ruşinea să ne ştie o ţară că avem primar arestat pentru furtişag cu banii Primăriei. Eu votez Timofte pentru că e om serios, cinstit, de aici de la noi, de încredere”, spune ieri unul din cetăţenii „interceptat” în acţiunea stradală de campanie de desantul ALDE.

Intenţiile candidatului ALDE pentru funcţia de primar sunt clare şi rezonabile.

„În campanie toţi promit marea cu sarea. Eu sunt un om realist, de aceea oferta mea electorală este una de bun simt, care pleacă de la nevoile reale ale comunităţii dar şi de la soluţiile pragmatice pe care le poate avea un primar la îndemână. De aceea, ca viitor primar, mi-a propus următoarele:

-Finalizarea proiectelor deja aprobate, care au finanţare dar care nu au fost duse la bun sfârşit de primarii anteriori;
-Atragerea de fonduri europene pentru înfiinţarea unui şstrand cu apă sărată;
-Amenajarea şi întreţinerea bazinelor de apă din Bălţăteşti şi Valea Arini;
-Construirea unei grădiniţe cu program prelungit;
-Decolmatarea, curăţarea şi îndiguirea pârâurilor care creează probleme cetăţenilor;
-Asfaltarea tuturor străzilor din Bălţăteşti, Valea Seacă şi Valea Arini;
-Construirea unui dispensar uman modern;
-Întreţinerea şi pietruirea drumurilor de acces spre terenurile agricole.

Sunt probleme care trebuie rezolvate în cel mai scurt timp. Evident că, pe parcurs, vom veni şi cu alte soluţii sau oportunităţi care apar”, a precizat Gheorghe Timofte.

Preşedintele ALDE Neamţ consideră că acest candidat este cel mai potrivit dintre toţi cei deja anunţaţi. „Venim cu un candidat de care comuna Bălţăteşti are nevoie. Gheorghe Timofte e aşa cum il vedeţi: serios, cu o meserie şi cu o carieră în spate, familist şi credincios, un adevărat stâlp al comunităţii. Administraţia din Bălţăteşti este într-o situaţie de criză şi nu-şi permite acum experimente cu tot felul de candidaţi sau candidate care sunt plasate politic de ici-colea, ci are nevoie de seriozitate, de repere adevărate, cum este domnul Gheorghe Timofte”, a precizat Ion Asaftei, preşedintele ALDE Neamţ.

Acţiunea electorală ALDE de la Bălţăteşti nu a rămas ieri în aceste rigori. Pentru că, acolo unde activiştii prezenţi în teren s-au încins la vorbă cu cetăţenii, temele abordate au exces subiectul punctual. Oameni serioşi, cetăţenii din Bălţăteşti s-au arătat interesaţi şi de activitatea CJ Neamţ (unde Asaftei este vicepreşedinte) dar şi de cea guvernamentală. “Domnule Asaftei, Grindeanu a fost pus de Dragnea da şi de Tăriceanu al dumneavoastră. Să-i vedem şi pe miniştri din Guvern, aici, pe uliţă la noi”, spunea un pensionar, din postura de combatant într-o veritabilă Poiană a lui Iocan. Aşa că Asaftei a trebuit să promită că se va ocupa personal ca „viitorul primar Timofte să-i aibă invitaţi, după 11 iunie, la Bălţăteşti, pe unii miniştri din Guvern. Şi de la ALDE dar şi de la partenerii de coaliţie guvernamentală”.

Gheorghe Timofte, care s-a născut la data de 08.06.1958, în comuna în care își are și domiciliul și în care candidează, este de profesie electromecanic, iar ocupația îi este de operator stație betoane. Este căsătorit și are un copil.

Ad. V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns