Deputatul Viorel Stan: „Încrederea mea este în ei. În tineri!”

Încrederea mea este în ei. O spun azi, de Ziua Națională a Tineretului, dar le-am acordat-o demult și nu m-au dezamăgit până acum: tinerii pe care i-am văzut crescând ca elevi, tinerii pe care i-am văzut responsabilizându-se ca studenți și absolvenți, tinerii pe care îi vedem construind o societate mai bună pentru ei și pentru noi totodată.
Dacă ne uităm retrospectiv la ultimele trei decenii, reiese fără dubiu că tinerii au fost cei care au adus schimbarea, au împrospătat mentalități, au schimbat perspective.
Pe toatea astea ei la fac și acum, trebuie doar să ne uităm cu atenție, să-i înțelegem și să le dăm un minim credit. Ne place să-i protejăm și le dorim binele, dar ei nu trebuie și, din fericire, nu aleg aceeași cale pentru a deveni adulții de care are nevoie România. Ei își caută propriul drum și au parte de propriile lor experiențe.
Iar în zilele acestea vedem, mai bine decât altă dată poate, cum tinerii împletesc atât de ușor, bine și firesc curajul, cunoștinele și elanul în fapte bune: ajută vârstnici, produc viziere, s-au reunit online sub diverse platforme de ajutor. Da, vorbesc romgleză, poartă haine pe care unii nu le înțelegem, au părul colorat și tuns în toate felurile, au piercing-uri. Dar au inițiativă, creativitate, folosesc excelent tehnologia și își pun toată energia în idealurile pentru care luptă.
La mulți ani, tinerilor! Keep up the great work!

Deputat Viorel Stan

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.