Deputatul Ursărescu, discurs similar cu Udrea şi Boc: PDL a murit prin topirea în PNL

ursarescu

Deşi oarecum mai nuanţat, un comunicat remis acum câteva ore de deputatul Dorinel Ursărescu, liderul PNL Neamţ seamănă în fond cu mesajele date spre opinia publică de Elena Udrea şi Emil Boc.

Aparent incredibilă, aserţiunea de mai sus este probată cu vârf şi îndesat de principalele propoziţii ale acestora care se învârt în jurul ideii de supravieţuire a unui partid (Ursărescu) sau de funeralii sau topire al celuilalt (Udrea şi Boc). Mai mult, din comunicatul lui Dorinel Ursărescu (publicat, integral, mai jos) rezultă că supravieţuirea PNL nu a fost una uşoară, de “catifea” ci a fost pe sistemul “ori, ori”, deputatul liberal folosind o sintagmă care nu lasă loc la interpretări: “s-a reuşit impunerea”.

Iată câteva din aceste declaraţii care arată, în fond, acelaşi lucru: că “impunerea” denumirii de PNL şi a simbolurilor acestuia, înseamnă “decesul” sau “topirea” PDL.

 

Dorinel Ursărescu: “Sâmbătă, 26.07.2014,  a avut loc fuziunea politică între partidele dreptei, astfel luând fiinţă marele Partid Naţional Liberal. Prin păstrarea numelui Partidului Național Liberal, s-a reușit impunerea conservării simbolurilor noastre, ale liberalilor şi a celor peste 139 de ani de tradiție istorică”.

 

Elena Udrea: “Astăzi este o zi neagră în istoria politică post-decembristă. Partidul celei mai mari speranţe şi celor mai mari victorii electorale, PDL, dispare!”

 

Emil Boc: “Vasile Blaga spune că are PDL în suflet, dar astăzi îl bagă în mormânt definitiv. Ceva, aici, nu se leagă. Eu nu pot participa la funeraliile partidului care a dat de două ori preşedintele României, primar general al Capitalei, Guvern şi miniştri şi a salvat ţara de la colapsul economic”

 

Ioan Bălan, co-preşedinte PNL pentru Regiunea Nord-Est (fost coordonator PDL): „De sâmbătă nu mai sunt PDL şi PNL, ci doar PNL”

 

D. VINCA

…………………………………………………………………………

 

Publicăm, integral, comunicatul liderului PNL Neamţ

COMUNICAT DE PRESĂ

Sâmbătă, 26.07.2014,  a avut loc fuziunea politică între partidele dreptei, astfel luând fiinţă marele Partid Naţional Liberal. Prin păstrarea numelui Partidului Național Liberal, s-a reușit impunerea conservării simbolurilor noastre, ale liberalilor şi a celor peste 139 de ani de tradiție istorică.

Formaţiunea politică rezultată din contopirea celor două partide este proiectul cel mai important din ultimii 24 ani şi are la bază un program politic votat în Congresul comun al PNL şi PDL. Acest program cuprinde viziunea noii formațiuni politice în toate domeniile de interes pentru societatea românească, având în vedere valori precum: libertatea, dreptatea, demnitatea şi solidaritatea.

“ Cetăţenii sunt până la urmă cei vizaţi în acest mare pas de unificare a dreptei. Bunicii şi părinţii noştri, oamenii cinstiţi care muncesc cu onoare şi care construiesc o societate mai bună, trebuie să fie principalii beneficiari ai unificării partidelor de dreapta. Aceasta este România pe care vrem să o reprezentăm noi, însă este necesar un program fezabil, pe termen mediu şi lung, care să se bazeze pe un model liberal de dezvoltare. Misiunea noastră este de a consolida statul de drept, iar  libertatea economică, iniţiativa privată şi competiţia trebuie îmbunătăţite, toate acestea fac parte din principalele obiective ale Partidului Naţional Liberal. Totodată, este necesară o repoziţionare a imaginii noastre în afara graniţelor, iar România trebuie să devină un partener egal cu celelalte state europene. „ – a declarat preşedintele PNL Neamţ Dorin Ursărescu.

27 iulie 2014 / Dorin Ursărescu / Preşedintele Filialei Neamț a PNL