Deputatul Ursărescu, anchetat de DNA

dorinel ursarescu

Deputatul nemţean Dorinel Ursărescu este vizat şi el de ancheta desfăşurată de DNA Bacău într-un dosar penal legat de operaţiuni vamale, după cum menţionează un comunicat al procurorilor.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de: URSĂRESCU DORINEL, deputat în Parlamentul României, președintele organizaţiei județene Neamț a unui partid politic, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, prevăzută de art. 13 din Legea 78/2000”.

În acelaşi dosar mai sunt vizaţi şi doi angajaţi vamali.

Procurorii DNA leagă numele lui Ursărescu de o afacere prin care se importau produse neaccizate care erau comercializate ulterior în ţară, colectând TVA aferentă livrărilor”. După cum menţionează comunicatul, inculpatul Ursărescu Dorinel şi-a folosit influenţa şi autoritatea decurgând din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a unui partid politic, pentru numirea, în funcţia de director executiv al DJAOV Neamţ, a unei persoane agreate, în scopul facilitării afacerii. Inculpatul Ursărescu Dorinel a acceptat promisiunea formulată constând în remiterea unei sume de 100 euro pentru fiecare tonă de motorină vândută, spun procurorii.

Facem precizarea că  punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se mai menţionează în comunicatul DNA.

Contactat telefonic, deputatul Dorinel Ursărescu a confirmat faptul că a fost audiat zilele trecute dar a precizat că este nevinovat.

D. VINCA

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.