Deputatul Stan, pe tema aparatului de plasmă: „Unii angajați din administrație și-au pierdut busola!”

Deputatul social-democrat Viorel Stan se declară siderat de blocajul birocratic care face ca aparatul de colectare plasmă de la Neamț să stea nefolosit deși acesta poate face diferența între viață și moarte…

<<Unii angajați din administrație și-au pierdut busola. Nici nu mai contează dacă din administrația locală sau centrală, consecința este aceeași: o donație care poate salva vieți, care ar însemna o însănătoșire mai rapidă a pacienților cu COVID-19 internați la Spitalul Județean Neamț, stă în cutii.
Pe lângă efectul economic al acestei donații – echipamentul nu se achiziționează din bani publici -, mai important este faptul că aparatul de colectat plasma face bine paciențilior>> spune parlamentarul PSD de Neamț.

Deputatul Viorel Stan consideră că responsabilii tuturor instituțiilor abilitate trebuie să pună pe primul plan doar interesul cetățeanului: <<“Pacienții înainte de toate” – de la această idee trebuie să pornească orice acțiune a celor care au putere de decizie. Dacă fiecare dintre cei de la Ministerul Sănătății, Prefectură, Direcție de Sănătate Publică, Centrul de Transfuzii își vor face treaba cu responsabilitate, sunt sigur că situația se va schimba în curând.
Apelul meu este către toți reprezentanții instituțiilor care pot oferi răspunsuri în cazul donației aparatului de recoltat plasmă: acționați cât mai repede și gândiți-vă la oamenii care suferă! Poate fi oricare dintre cei dragi dumneavoastră acolo! Dacă pe patul de spital ar fi mama, partenerul de viață sau copil, sunt sigur că ați gândi cu inima! Implicați-vă ca pentru cei dragi, responsabilitatea este aceeași!>>.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns