Deputatul Stan: „Părinți și bunici, ascultați-vă copiii și nepoții!”

Deputatul social-democrat Viorel Stan face un apel la adulţi, să stea pe cât posibil în case, să asculte de sfaturile celor mai tineri.

„Părinți și bunici, ascultați-vă copiii și nepoții! Perioada excepțională pe care o traversăm cu toții ne pune la încercare. Este momentul în care putem să ne arătăm nouă înșine, dar și celorlalți, că avem capacitatea de a fi mai buni, de a fi corecți, de a fi buni cetățeni. Starea de urgență în care se găsește România și măsurile ce decurg din aceasta ne oferă ocazia de a acționa dând dovadă de solidaritate și empatie. Mai mulți romașcani mi-au semnalat că sunt concitadini care, deși au trecut de prima tinerețe și fac parte din categoria persoanelor vulnerabile în fața coronavirusului, continuă ieșirile în oraș ca și până acum.
Acestor persoane mă adresez acum, în mod special: Părinți și bunici, ascultați-vă copiii și nepoții! Ei vă roagă să rămâneți în casă și o fac pentru că vă iubesc și doresc să fiți protejați. Ceea ce se întâmplă la nivel internațional arată că motivele de îngrijorare sunt cât se poate de reale. Iar materialele de protecție au devenit un lux, astfel că nu vă puteți proteja dacă ieșiți în aglomerație”, spune deputatul Stan.

Parlamentarul nemţean mai precizează: „Fiecare dintre noi riscăm să fim infectați cu COVID-19, dar riscurile sunt mult mai mari pentru persoanele în vârstă și pentru cele care au și alte probleme de sănătate.
De aceea, vă rog să:
Evitați pe cât se poate deplasările;
Evitați atingerea de balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces etc;
Păstrați distanța de 1 – 1,5 metri față de alte persoane, fie că stați la semafor sau la rând, în magazin;
Nu vă atingeți fața cu mâinile;
Spălați mâinile imediat după revenirea la domiciliu, înainte de orice altă activitate.
            Informați-vă doar din surse oficiale și nu dați crezare tuturor zvonurilor. Și, mai ales, folosiți acest timp pentru a petrece momente împreună cu familia. Aveți ocazia de a vă redescoperi unii pe alții, de a-i suna pe cei dragi pe care nu i-ați mai auzit demult, de a reînnoda legături.
            Împreună vom depăși și această provocare!”.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns