Deputatul Stan, mesaj către guvernanți: E o aberație să trimiteți profesorii în șomaj tehnic!

Deputatul social-democrat Viorel Stan își exprimă indignarea despre anunțul făcut de un important lider PNL cum că ar urma trimiterea cadrelor didactice în somaj tehnic.

<<Aflu, cu stupoare, din presă, că domnul Florin Roman, liderul grupului PNL din Camera Deputaților, vrea să trimită profesorii în șomaj tehnic. Domnilor liberali, opriți-vă până nu distrugeți de tot învățământul!>>, spune parlamentarul nemțean.

<<În această perioadă, profesorii au făcut eforturi suplimentare pentru a se adapta la noua realitate, elevii sunt într-o permanentă legătură cu cadrele didactice – și sunt atâtea mărturii din partea părinților. Iar colegul meu de la PNL vrea să rezolve presiunea asupra bugetului cu salariile dascălilor! Perfect “liberală” măsura pe care o propune! Asta, după ce săptămâna trecută, cum bine ne amintim, vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Monica Anisie se contraziceau la câteva minute distanță, cu privire la înghețarea anului școlar. 

În loc să caute soluții aplicabile tuturor cadrelor didactice și tuturor elevilor și studenților, liberalii aruncă felurite idei în spațiul public, producând bulversarea românilor, care și așa trec un test socio-economic extrem de dur din cauza pandemiei. Dar eu și colegii mei din PSD nu-i vom lăsa să facă o asemenea nedreptate!>>, mai precizează Stan care, până să fie deputat PSD a lucrat ani de zile ca profesor, director, inspector general la ISJ.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns