Deputatul Stan: Îi cinstim pe eroii care şi-au dat viaţa ca să apere Ţara!


Ziua Armatei României reprezintă un moment important, impregnat de simbolism şi semnificaţii. A fost instituită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959 ca data eliberării totale a teritoriului naţional de sub ocupaţie hortysto-fascistă, ultimele oraşe eliberate fiind Satu Mare şi Carei.

Acţiunile militare purtate de armata română în bătălia pentru Ardeal alcătuiesc un drum glorios, soldat pe pământul din Transilvania cu numeroase jertfe. Aşa se face că mii de militari au căzut vitejeşte în luptele sângeroase de la Sfântu Gheorghe,Târgu Mureş, Oarba de Mureş, Păuliş, Turda, Cluj-Napoca, Oradea, Satu Mare şi Carei. Peste 500 de mii de militari s-au au luptat pentru eliberarea întregului teritoriu naţional. Iar dintre aceştia, mai bine de 50 de mii au fost răniţi sau ucişi.

Ziua Armatei Române este aşadar un simbol al păstrării independenţei şi suveranităţii nationale. Și cred că Armata Română este cea care şi-a câştigat un loc aparte în inima fiecărui român. Prin luptele eroile, care au marcat evoluţia istorică a statului nostru şi până în ziua de astăzi, când Armata rezintă cu onoare şi profesionalism România în teatrele de operaţii internaţionale.

Îi cinstim, astăzi, pe eroii care şi-au dat viaţa pentru a apăra statul român. Și le declarăm respect celor care, în prezent, cinstesc ţara în haine militare.
La mulţi ani, Armatei Române!

Deputat Viorel Stan

Lasă un răspuns