Deputatul Stan: Evaluarea Națională va fi un succes datorită activității elevilor și a cadrelor didactice!

Deputatul social democrat Viorel Stan consideră că rezultatele pozitive care vor fi obținute la examenul care a început astăzi se datorează elevilor și dascălilor.
„Examenul de Evaluare Națională care a început astăzi, se desfășoară anul acesta într-un mod cu totul atipic și la care nu ne-am fi gândit la începutul anului școlar 2019 – 2020. Înainte de toate, vreau să le urez mult succes tuturor elevilor de clasa VIII-a. Este un moment important pentru viitorul lor și le doresc să se prezinte fără emoții, cu încredere și cu optimism la probele Evaluării Naționale. Dragi elevi, vă țin pumnii!
În același timp, vreau să le transmit părinților să aibă încredere în copiii lor și în profesorii care i-au pregătit până acum. Știu, din propria experiență, că emoțiile de părinte sunt foarte mari și că ardem de nerăbdare să iasă fiul ori fiica din sala de examen și, apoi, să aflăm rezultatele testării. Dragi părinți, emoțiile acestea sunt unice în viață, abordați-le în mod pozitiv și fiți un sprijin pentru copiii dumneavoastră, așa cum ați fost și până acum!”, spune parlamentarul nemțean.

Deputatul care are în spate o experiență de peste 30 de ani ca profesor, director de școală, inspector și inspector general la ISJ Neamț are un cuvânt de solidaritate și pentru dascăli: <<Un mesaj vreau să vă transmit și dumneavoastră, stimați colegi și colege, directori, profesori, personal auxiliar și personal nedidactic: vă sunt recunoscător pentru toată munca pe care ați depus-o în slujba Educației. Ați crescut această generație, ați învățat – în doar câteva săptămâni și fără sprijin de la Minister – metode alternative de predare, ați fost privați de emoția absolvirii, ați făcut eforturi supraomenești pentru a pregăti clasele conform noii realități pe care o trăim. Și, foarte important, ați suplinit cu succes activitatea factorilor de decizie, astfel că noi, ceilalți, nu am mai văzut atât de bine dezorganizarea, bâlbâielile, lipsa de reacție și de coordonare de la nivelul Ministerului Educației. Incompetența și prostia Guvernului PNL au spus “prezent” și în acest caz, dar munca dumneavoastră a minimalizat efectul. Urmează săptămâni pline, cu reguli și situații noi, dar sunt convins că le veți gestiona infinit mai bine decât decidenții de la nivel central. Vă mulțumesc și vă doresc putere de muncă!>>.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns