Deputatul Stan: Drapelul Național, simbol și emoție!

Ziua de 26 iunie, Ziua Drapelului Național reprezintă pentru noi, românii, un moment de sărbătoare. Drapelul Național amintește fiecărui român, trecutul de luptă pentru unitate și independență și ne face să trăim un sentiment de mândrie și de apartenență la țară și la valorile naționale. Pentru noi, toți, tricolorul românesc are o semnificație cu totul aparte, fiind simbolul onoarei, vitejiei și gloriei militare. El evocă trecutul glorios de luptă al poporului român pentru libertatea națională și tradițiile de luptă ale unei națiuni.

Steagul României a fost însă, cinstit și onorat cu fiecare arborare de-a lungul istoriei. Cu fiecare luptă, în care românii își dădeau viața pentru țară, cu fiecare revoluție pentru dreptate, frăție și libertate și cu fiecare român, care a arătat lumii prin performanțele sale intelectuale, sportive sau artistice, drapelul a fost simbolul, care a arătat, că pe acest glob, există o țară, care se numește România.

O țară cu oameni extraordinari, pe care oricine o poate recunoaște după tricolor, simbol al onoarei, vitejiei și gloriei stămoșilor noștri. Drapelul evocă trecutul glorios de luptă al poporului român pentru libertate națională și tradițiile de luptă ale unității, amintind fiecărui cetățean datoria sfântă de a servi cu credință patria, de a apăra cu orice preț unitatea, suveranitatea și independența României.

 Avem datoria să le transmitem copiilor noștri, sentimentul mândriei de a fi român și de a pune accent în educația tinerei generații pe valorile naționale. Cunoscându-ne istoria și tradițiile, nu vom permite niciodată să trăim cu sentimentul umilinței sau al inferiorității, pentru că avem suficient potențial pentru a impune drapelul național în lume, așa cum au făcut-o multe generații înaintea noastră, de această dată ca simbol al spiritului și valorilor românești.

De 22 ani, din 26 iunie 1998,  Drapelul Național este sărbătorit prin ceremonii, care cinstesc alături de stemă și imn, însemnele naționale importante ale neamului nostru. Sunt ani în care România a făcut progrese semnificative, ani în care, românii și-au recăpătat speranța într-o viață mai bună , într-o viață, în care să dispară incertitudinea față de ziua de mâine, o viață, în care ura și minciuna să fie alungate definitiv.

Mă bucur să-l văd atunci când merg în teritoriu, arborat inclusiv pe casele multor nemțeni. Mă emoționează ceremoniile în care militarii și polițiștii își iau, în fața drapelului, angajamentul de sacrificiu țării. Mă inspiră sportivii care poartă drapelul la competițiile internaționale și privesc cu melancolie la cetățenii noștri plecați peste hotare, care iau cu ei drapelul, în încercarea de a lua cu sine, de fapt, toată țara. În mâinile voastre acest drapel încetează să mai fie o bucată de pânză și capătă suflet.

Să nu uităm că națiunile puternice prețuiesc mai mult de orice steagul lor.

La Mulți Ani, România !

Deputat Stan Viorel,
secretar în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport

 

 

Lasă un răspuns