Deputatul Stan: “De ziua Pământului, să privim această perioadă ca o reînnoire” 

Data de 22 aprilie este Ziua Pământului. Mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător s-a născut de jumătate de secol, dar sărbătoarea din acest an pare a fi mai importantă ca niciodată, subliniază deputatul social-democrat Viorel Stan.

„Acum, mai mult ca oricând, este important să privim dincolo de știrile alarmiste și de informațiile îngrijorătoare. Să considerăm această perioadă o reînnoire: a pământului, a mediului înconjurător și, nu în ultimul rând, a noastră; o reînnoire spirituală pe care natura ne-a oferit-o în dar. Vedem materiale jurnalistice despre cât a scăzut poluarea în aceste săptămâni, despre natura care-și reintră în drepturi. Și, oricât de dornici suntem cu toții să ne întoarcem la rutina zilnică și la întâlnirile cu prietenii, n-am vrea să revenim la poluare, stress și aglomerație. În mitologia grecească, Pământul este Geea, o zeitate care știe să-și poarte singură de grijă și poartă de grjă și altora.
În epoca actuală, Pământul are nevoie de ajutor. Să începem cu noi înșine: să fim mai responsabili și mai atenți la acțiunile noastre. Avem o singură casă și nu ne permitem să o lăsăm neîngrijită. Dacă până acum am crezut că totul ni se cuvine doar nouă, oamenilor, acest inamic invizibil ne-a arătat că nu aroganța este soluția. Ci empatia, compasiunea și echilibrul. Valori pe care le-am auzit la înaintașii noștri și pe care trebuie să le recuperăm”, concluzionează deputatul Stan.

V.N.