Deputatul Stan cere: „Românii să poată intra în biserici și cimitire fără frica amenzilor!”

Deputatul PSD de Neamț, Viorel Stan cere Guvernului ca măsurile de relaxare preconizate să vizeze și accesul românilor în Biserici și cimitire. Fostul inspector general l ISJ Neamț consideră că hrana spirituală este la fel de necesară, mai ales în aceste momente, ca și alte nevoi.

„Poporul român este un popor creștin de mai bine de două milenii. O lumânare aprinsă la mormântul celor dragi, o rugăciune înălțată în biserică, un sfat de la preot sunt gesturi importante, care aduc echilibru în viața noastră.
Solicit premierului Orban, ministrului Vela și celorlalți decidenți să ofere posibilitatea românilor de a intra în lăcașurile de cult și în cimitire fără frica amenzilor. Zilnic vedem în presă sau prin propria observație cum se respectă distanțarea socială în magazine sau la piață. Cu toate acestea, nimeni nu a interzis activitățile în aceste unități în timpul crizei. Dar oamenii au nevoie și de hrană spirituală”, spune deputatul Stan.

Parlamentarul social-democrat amintește și de rolul de reper moral și de promotor al Educației pe care l-a avut Biserica de-a lungul istoriei: <<Biserica este reperul spiritual cel mai important pentru majoritatea românilor și guvernanții trebuie să țină cont de acest lucru. Guvernul PNL trebuie să înceteze cu deciziile cinice, care ne-au transformat pe toți în niște numere ale unor statistici prost făcute. Deschiderea bisericilor și a cimitirelor nu va duce la o explozie de îmbolnăviri, așa cum menținerea programului supermaketurilor nu a creat probleme.
Domnule premier Orban, românii creștini și credincioși nu sunt incapabili să respecte măsuri de siguranță și nici dornici să se îmbolnăvească! Sunt doar frustrați pentru că nedreptatea care li se face este evidentă! Siguranța medicală și hrana spirituală nu se exclud. Dimpotrivă, pot face mult bine: se știe că starea de spirit influențează starea fizică a unui om.
Dacă voi, Iohannis, Orban sau Arafat nu aveți nevoie de biserici, nu înseamnă că românii sunt ca voi. Pentru noi, tradiția și manifestarea credinței sunt importante. Nu vă bateți joc de noi, călcând în picioare ce avem mai sfânt!>>.

Daniel VINCA

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns