Deputatul Şerban se alătură cauzei „Casă pentru tânărul Ioan!”

Ciprian Şerban se alătură cauzei destinată sprijinirii unui tânăr (fost într-o Casă de Copii, care acum trăieşte într-un bordei abandonat şi dărăpănat) şi anunţă că este unul din cei care va susţine iniţiativa ca acest băiat să se bucure de o locuinţă decentă.

„Îi voi mobiliza şi pe colegii din TSD Neamţ, poate şi pe alţi colegi din partid ca să îl ajutăm pe acest băiat. Am citit articolul din Vestea, înţeleg că e un băiat serios care nu s-a lăsat dărâmat de loviturile vieţii care, văd, au fost, oho!, destule şi care poate fi ajutat să rămână pe un drum drept”, a declarat deputatul PSD care este şi preşedintele TSD Neamţ.

Cititi si: Singurul Ion care a mers cu fursecuri la Biserică şi i-a servit pe toţi enoriaşii: un băiat crescut la Casa de Copii!

Şerban a declarat că va lua legătura zilele următoare cu primarul de la Ştefan cel Mare pentru a vedea cum se va concretiza promisiunea edilului de a pune la dispoziţie un teren pe care să fie construită casa pentru băiat. „Cum vom avea o schiţă a terenului, mă voi ocupa ca în scurt timp să fac rost şi de proiectul necesar pentru a putea avea clar cuantificat un necesar de materiale. Apoi voi încerca, direct sau cu sprijinul altor colegi de suflet, să facem rost de o parte de materiale şi, bineînţeles, vom da o mână de ajutor, cu muncitori dar şi cu voluntari, la ridicarea căsuţei. Şi voi merge chiar şi eu să dau o mână de ajutor, chiar la munca fizică. Nu-mi strică nici un pic de mişcare dar nici să ajut un om…”, a precizat Şerban.

Iniţiativa sprijinirii băiatului a pornit de la comentariile celor care au văzut postarea unei tinere din comuna Ştefan cel Mare, Mihaela Sinziana, care a relatat cum astăzi tânărul Ioan Văduva a mers, la onomastica sa, în biserică şi i-a servit pe toţi enoriaşii cu fursecuri. Discuţiile au ajuns la istoria acestui băiat (crescut până la 18 ani într-o casă de copii), cum la momentul în care „a fost aruncat în lume” a preferat să rămână în comuna Ştefan cel Mare (unde funcţionează acea Şcoală Specială), despre faptul că e foarte sufletist (merge şi aprinde câte o lumânare la mormintele foştilor colegi) şi că trăieşte muncind cu ziua, „şi pe mult şi pe puţin”, şi în comună dar şi prin Piatra Neamţ.

Toată iarna aceasta a locuit în casa dărăpănată, care nici sobe nu are şi, vorba aceleeaşi tinere, „noroc că a fost iarnă blândă că în anii anteriori făcea focul în mijlocul camerei ca să nu îngheţe la minus 20 de grade”.

Unul dintre primii care au dat un semnal de solidaritate după citirea articolului din Vestea (Singurul Ion care a mers cu fursecuri la Biserică şi i-a servit pe toţi enoriaşii: un băiat crescut la Casa de Copii!) a fost şi primarul Comunei Ştefan cel Mare, Ioan Ouatu: “Ma alătur acestui demers făcut de domnișoara Sânziana pentru a construi o locuința lui Ionica . Am găsit terenul pentru casa”.

Anterior – doar la postarea tinerei, înainte de publicarea articolului în Vestea – şi alţi oameni de suflet (mai ales din judeţele Bacău şi Suceava) anunţaseră că vor da şi ei o mână de ajutor.
Cu siguranţă, vor apărea şi comentarii legate de politizarea cazului, mai ales din partea celor care la astfel de subiecte nu se implică dar sunt foarte activi din spatele tastelor.

Ca să nu fie vorbe, punctăm doar câteva detalii şi chichiţe:
-Sînziana Zaiţ – tânăra care a făcut public cazul – activistă sau simpatizantă OFL (organizaţia Femeilor Liberale), conform unor fotografii de pe propriul cont de facebook.
-Ciprian Şerban – deputat PSD, preşedinte TSD Neamţ.
-Sorin Ouatu – primar ales pe listele UNPR (care a fuzionat cu PMP, probabil că nici el nu mai ştie acum în ce partid este).
Deci să tot fie astfel de politizare pe un caz social în care un tânăr poate fi ajutat de diverşi oameni dintre care unii au şi carnet de partid. Iar dacă tot mai mulţi oameni politici ar înţelege că în afara joburilor politico-administrative nu trebuie să rămână indiferenţi la problemele (şi generale şi punctuale ale) semenilor, poate ar fi un pic mai puţină suferinţă şi în ţară şi în judeţul acesta.

„Eu invit pe cât mai mulţi oameni să se alăture acestui demers, indiferent că simpatizează sau nu cu un partid sau altul, pentru că problema în sine, nu e una politică sau care să ţină de talentul de a ne tot certa de la politică. Până să fim membri sau simpatizanţi ai unui partid, suntem în primul rând oameni. Asta e cel mai important. Nu-l cunosc pe acest tânăr. Îl voi cunoaşte, cu siguranţă, zilele următoare, sper să devenim şi amici. Oameni ca el au nevoie să aibă alături alţi oameni. De fapt, fiecare dintre noi simim nevoia să nu fim singuri pe lumea asta…”, a mai spus deputatul Şerban.
Reamintim – ca şi în articolul anterior Singurul Ion care a mers cu fursecuri la Biserică şi i-a servit pe toţi enoriaşii: un băiat crescut la Casa de Copii! – că oricine doreşte să se alăture acestei cauze o poate face contactând pe tânăra care a stârnit subiectul, pe contul acesteia de facebook: Mihaela Sinziana.

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns