Deputatul Șerban pariază pe firme START-UP românești!

Deputatul social-democrat este încrezător în potențialul de dezvoltare al afacerilor demarate de tinerii români și face referire și la câteva exemple de bune practici din domeniul IT.

„Iată că se poate! Companii românești, pornite de la un start-up, derulează, în prezent, afaceri de mare anvergură, la nivel internațional. 
Mai mult, companii străine de top caută parteneriate cu firmele românești, domeniul IT-ului fiind printre cele mai apreciate. 
Este de datoria statului român să continue măsurile de susținere a mediului de afaceri, să îl stimuleze în proiectele de internaționalizare pentru a avea cât mai multe companii unicorn”, spune deputatul Ciprian Șerban, făcând trimitere la un interviu din Hotnews cu James Clark, CEO manager la London Stock Exchange, o companie britanică care derulează foarte multe contracte cu firme mici din IT-ul românesc.

„Guvernul Dăncilă a înțeles acest lucru: că viitorul României este aici, în țara noastră. A înțeles și că trebuie să creștem volumul investițiilor străine în România, dar la fel de important este ca investițiile românești în afara granițelor, neglijate până acum, să devină un factor important în economiile altor state.
Pe de altă parte, mentoringul în antreprenoriat, de la un moft, devine o necesitate reală. Numai dăruind și primind sfaturi, urmând modele de bună practică, păstrându-ți mintea deschisă comunitatea de afaceri poate evolua, își poate crește competitivitatea, construind business-uri solide, care vor determina mediilei de afaceri să înțeleagă că România este un partener care contează. 
Iată de ce, fac un apel către mediul de afaceri româmesc : îndrăzniți să credeți în șansele voastre alături de PSD. Nouă ne pasă”, spune Deputatul Șerban.

D.V.

Lasă un răspuns