Deputatul Șerban devoalează motto-ul Președintelui Iohannis: ”După mine, potopul!”

Deputatul nemtean Ciprian Serban conbsidera ca presedintele Klaus Iohannis are un demers pur politicianist, subsumat campoaniei preelectorale pentru castigarea unui nou mandat la Cotroceni si ca aceasta atitudine atinge apogeul prin atacarea la CCR a Legii referitoare la autoritatea politistului. Parlamentarul social-democrat opinineaza ca un astfel de comportament in care jocul politic afecteaza chiar si siguranta nationala devoaleaza un principiu vechi al conducatorilor egoisti: „Dupa mine, potopul!”

<<Atitudinea domnului președinte devine din ce în ce mai periculoasă pentru România. Ultimul refuz al domniei sale și contestarea la CCR a Legii privind autoritatea polițistului aduce grave prejudicii siguranței și securității naționale. 
Jocul politic și dorința de câștigare a electoratului, atunci când ți-ai anunțat intenția de a avea și un al doilea mandat de președinte nu justifică sub nicio formă ultima acțiune a președintelui României.
”După mine, potopul!” pare să fie motto-ul domnului președinte, care, de departe demonstrează că nu grija pentru popor și pentru Țară îl preocupă ci singura rațiune a sa este aceea de a bloca prin orice mijloace funcționarea normala a statului român și orice măsură a PSD pentru români>>, spune Serban.

Deputatul nemtean puncteaza si faptul ca legea a fost in dezbatere publica, ca presedintele Iohannis a avut pana acum timpul necesar ca prin mecanisme institutionale sa fi cerut eventuale corecturi fara ca fie nevoie de un blocaj brutal: <<Această Lege a fost în dezbatere publică mai mult de un an. Timp mai mult decât suficient ca domnul președinte, prin instrumentele de care dispune, să își fi spus opinia asupra ei. Bineînțeles că acest lucru s-ar fi întâmplat numai dacă declarațiile președintelui de deschidere și colaborare cu PSD ar fi fost sincere și ar fi exprimat intenția sa reală.
Faptele, însă, demonstrează demagogia caracteristică președintelui Iohannis și totala lipsă de respect pentru cetățenii acestei Țări. Fără nici cea mai mică urmă de remușcare aruncă în luptele sale politice și polițiștii, care într-un stat normal trebuie să rămână în afara acestora.
Ca și în celelalte situații de acest gen, PSD și Guvernul român vor aștepta și aplica decizia CCR. Sper, însă, că rațiunea și loialitatea față de electoratul român să învingă iar luptele politice să se dea numai în cercurile politice. Sper că președintele Iohannis va înțelege măcar acum, în ultimul ceas, că avem nevoie de stabilitate și de colaborare pentru că 2019 este un an extrem de important pentru România: am preluat Președinția rotativă la Consiliul Uniunii Europene. Este un an cu o imensă semnificație economică, politică, diplomatică și culturală pentru România.
Domnule președinte, vă rog, fiți român și acționați în interesul României!>>.

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “Deputatul Șerban devoalează motto-ul Președintelui Iohannis: ”După mine, potopul!”

  1. La cata carte are taranusul asta din Roznov,ar trebui sa taca din gura in fata unuia .ca Iohannis…

Lasă un răspuns