Deputatul Șerban despre cazul Sorina: „Este inacceptabil comportamentul celor care au luat acest copil nevinovat, împotriva voinței lui, considerându-l, pur și simplu, un obiect!”

Deputatul PSD Ciprian Şerban a reacţionat vizavi de experienţa traumatizantă prin care fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă a trecut, imediat după producerea incidentului, cerând și o anchetă în acest caz. (Între timp, Parchetul a declanșat mai multe anchete și verificări).

Deputatul Șerban a scris pe pagina personală că pentru el ca părinte a fost traumatizant să urmărească imaginile smulgerii brutale ale copilului, de lângă ceea ce numea micuţa cu atâta drag ”părinţi”.

”Ce fel de oameni am ajuns? Cum poți să fii atât de brutal, de lipsit de orice urmă de omenie?
Ca părinte, îmi este extrem de greu să accept tratamentul la care a fost supusă fetița de 8 ani din Baia de Aramă.
Este inacceptabil comportamentul celor care au luat acest copil nevinovat, împotriva voinței lui, considerându-l, pur și simplu, un obiect!
Solicit autorităților să intervină de urgență în acest caz extrem de controversat.
Solicit ca micuței fetițe să i se redea demnitatea umană, să îi fie respectate drepturile și să i se facă dreptate deîndată!’‘, a scris Ciprian Şerban pe pagina de Facebook.

Ieri, procurorul general interimar, Bogdan Licu a formulat o cerere de ordonanță președințială adresată Tribunalului Mehedinți prin care a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minora adoptată, până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la Secţia pentru Investigarea  Infracţiunilor din Justiţie.
De asemenea, procurorul general a înaintat o cerere de revizuire a sentinței prin care fetița a fost încredințată familiei româno-americane iar procurorii Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție au deschis, în REM, un dosar penal referitor și la sentința de adopție dar și la percheziție decisă de procuror (în urma căreia fetița a fost extrasă din locuința asistentului maternal).

D.V.

 

 

Lasă un răspuns