Deputatul Șerban confirmă: Arsene, tot ascuns! Nu onorează nici zile de comune, dar trebuie pomenit ca Mitropolitul…

De câteva zile, mesajele liderilor și activiștilor PSD Neamț au, aproape la unison, un numitor comun: postări și informații de la diverse evenimente (inclusiv zile de comune) iar în text este pomenit musai Ionel Arsene (președinte demisionar al PSD Neamț, actual președinte CJ Neamț) deși respectivul nu a călcat la respectivele acțiuni.

O postare făcută ieri de deputatul Ciprian Șerban – cu referire la zilele comunelor Borlești și Piatra Șoimului – confirmă că Ionel Arsene se ascunde în continuare de întâlniri publice deschise dar trebuie pomenit mai ceva decât sunt pomeniți Mtropoliții, conform tipicului, în slujbele religioase.

Deci fără nicio legătură cu zilele comunelor Borlești sau Piatra Șoimului, Arsene este menționat pentru „proiecte de modernizare susținute de președintele Consiliului Județean Neamț”, adică o invocare „păcălicioasă” a unui bugetar de lux în contextul unor activități la care nu a călcat.
Fotografiile de la cele două evenimente postate de Șerban îl arată pe acesta cu alți lideri PSD Neamț, cu alți reprezentanți ai CJ Neamț și bineînțeles că „Vlădica Arsene” nu apare în imagini:

Nici nu avea cum, Arsene nefiind prezent nici la cele 2 manifestări invocate, nici la altele (unele organizate tot de PSD-isti sau de amici ai PSD-iștilor) de duminică.

Iar această perioadă în care Arsene nu mai bifează evenimente publice sare în evidență în comparație cu cunoscuta lui obsesie pentru imagine. Dincolo de ședințele foto „fără număr” realizate la Podul Luțca, pe perioada lucrărilor (ca și pe alte șantiere, inclusiv cele care nu erau finanțate de CJ – vezi episodul cu Podul Preluca), în alți ani, la duminici pline cu zile de comune, acesta realiza un adevărat turneu de viteză pe la aceste evenimente. Traseul și reperele orare ale lui Arsene stabileau practic organizarea acțiunilor, pentru momentul „pe scenă, șefii și invitații de la județ”. Acum, de când cu nenorocirea de la Luțca, alaiul lui Arsene e … fără Arsene.

Și nu, nu e Șerban singurul PSD-ist nemțean care îl pomenește pe Arsene în mesaje referitoare la evenimente pe care șeful CJ Neamț nu le-a onorat cu prezența. Aproape toți fruntașii PSD Neamț fac la fel de câteva zile, detaliu care sugerează că e ordin de partid, că e „punctaj” (adică teme și moduri obligatorii) de comunicare, dictat intern. Vestea a ales mesajul lui Șerban pentru că e elocvent și bifează 2 evenimente într-o singură postare. Iar Șerban nu e doar un apropiat al lui Arsene (recent condamnat penal, în primă instanță, pentru 3 fapte diferite de corupție, la 8 ani și 4 luni închisoare cu executare) ci e și cunoscut în cercurile interne pentru ideea că disciplina de partid trebuie să primeze în fața inițiativei sau creativității personale.

Arsene nu a mai apărut la evenimente publice deschise din momentul prăbușirii (9 iunie 2022) a Podului de la Luțca, redeschis circulației publice printr-un anunț făcut chiar de el, la câteva luni după ce fusese reabilitat (!) pentru suma de 8 milioane de lei.

Evident că mesajele „odă pentru Arsene” din facebook au fost replicate și pe scenele din județ unde au avut loc diverse evenimente.
Și cum Arsene nu poate fi bănuit că ar mai avea vreo miză electorală (în apelul făcut după sentința de 8,4 EXE are șanse de unu la un milion să scape cu o achitare totală), singura explicație posibilă rămâne cea din portofoliul psihologilor care fac referiri la atitudini obsesiv-compulsive (ale personajului sau ale celor care-l sfătuiesc/manipulează).

Iar postarea lui Șerban (ca și cele ale altor pesediști) nu face decât să confirme că la CJ Neamț e boală grea cu cultul personalității (a se vedea și cazul unui vicepreședinte care a postat 38 – treizecișiopt ! – de fotografii cu el însuși dând niște diplome)…

Daniel Vinca

3 thoughts on “Deputatul Șerban confirmă: Arsene, tot ascuns! Nu onorează nici zile de comune, dar trebuie pomenit ca Mitropolitul…

  1. Pe noi Borlesteni nu ne-a educat Primarul George Mutu Domnule Ciprian Serban, mai bine zis noi încercăm să-l educam domn Ciprian,e tânăr și orgolios,are foarte multe de învățat ,dar e încăpățînat și nu mai are timp sa se dea la brazda, de când e Primar mai mult sta la fosta firma decât printre oameni comunei,e neascultător

  2. Atata timp cat Arsenie si Harpa face echipa cu fostul primar incompatibil Puica, pe care il mentine presedinte psd Borlesti , actualul primar nu-si poate face treaba.Faptul ca Puica este consilierul personal al primarului este foarte rau fiindca in fapt Puica vrea sa decida ca primar in continuare.Catelusii ciupesc si ei cate un os de la fostul si actualul primar.Nici nu s-au putut abtine sefii de la psd Neamt sa nu il urce si pe Puica pe scena doar vin alegerile.

  3. Constantin da tu ești cumva PNL ist ? Ce treabă ai tu cu Vali puica? Ție ciuda pe ceva anume veziti de treaba ta eu in locul tău îi pupam picioarele lui Vali puica. La cate a făcut Omul ăsta pentru tine și comuna ta așa recunoscător ești? Mare nesimțire. Auzi că nu poate George Mutu să-și facă treaba din cauza lui Vali puica, aveți mare noroc de Vali puica tot ce sa făcut și se va face de acum înainte sunt proiectele domnului PRIMAR VALI PUICĂ.

Comments are closed.