Deputatul Şerban, citat din Sun Tzu despre „colonizare”: „Te vor implora să-i salvezi de ei înşişi!”

Colonizarea teritoriilor si cucerirea popoarelor sunt eficiente si mai convenabile pentru cuceritori sând sun realizate chiar cu sprijinul celor cuceriţi. La dorinţa lor, a celor care văd sub armura cuceritorilor doar zambetul de pretins eliberator – acesta este mesajul pe care deputatul Ciprian Şerban îl transmite, folosindu-se de un citat al generalului filosof chinez Sun Tzu.

Deputatul PSD a postat pe facebook cartonul de mai jos care, evident, din punct de vedere istoric, conţine o mare doză de adevăr:

Lângă mesajul-cover, Şerban a postat şi un scurt intro: <<Acum stim de unde se inspira unii care vor sa nu mai fim mândri ca suntem romani …>>.

Deşi coperta cu citatul poate fi citită în orice cheie, intro-ul personalizat („unii care vor să nu mai fim mândri că suntem români”) bate clar spre interese străine României şi arată că nu ar fi vorba de aliaţi ai PSD.

Dincolo de capitole întregi de dezbateri pe care le-ar putea stârni citatul invocat de Şerban, de subliniat ar fi şi faptul că mesajul acestuia este pe un ton rezonabil, fără epitete sau insulte la adresa adversarilor politici sau a cetăţenilor care nu îmbrăţişează acelaşi crez politic. Să fie un semn că şi prin PSD sunt, totuşi, unii care realizează că intoleranţa, agresivitatea verbală şi atacul la persoană au, de fapt, efect de bumerang?

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns